Sarajevska SDA se obrušila na rektora Škrijelja zbog Sebije. Za sve krive Konakovića

Published On 19. January 2023. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Sarajevskoj SDA danas je glavni krivac rektor UNSA Rifat Škrijelj zbog problematiziranja diplome Sebije Izetbegović.

Škrijelj je preko Senata UNSA pokrenuo provjeru diplome Sebije Izetbegović. Kroz proces su otkrivene brojne ‘šupljine’ u njenom akademskom putu.

Iz SDA sad optužuju Škrijelja da je ustvari politički motiviran.

“Rifat Škrijelj, rektor najstarije obrazovne ustanove u BiH, ostat će upamćen kao politički privjesak Elmedina Konakovića, njegov lični advokat i zaštitnik”, navode iz sarajevske SDA.

U svom saopćenju SDA dalje uopće ne problematizira zabrinjavajuće nalaze o diplomi Sebije Izetbegović. Umjesto toga, oni sve prebacuju na Konakovića.

Poznato je da Senat UNSA provjeravao i njegovu diplomu i da nisu utvrđene nepravilnosti. To SDA negira.

“Ali to ga ne sprječava da mjesecima poslije istrajava u poigravanju narušenim imidžom Univerziteta u Sarajevu, provodeći politički motivirane kampanje čija funkcija je dimna zavjesa.

Jer, kada bude srušen Konakovićev režim koji je uspostavio čvrstu spregu kantonalne vlasti i dijela akademske zajednice, koju javno sramoti Škrijelj, postat će jasno da je Konaković svoju višegodišnju hajku o diplomama zvaničnika SDA, koristio da prikrije najveću laž svoje nazovi “političke karijere”, predstavljajući se za ono što nikada nije mogao da ima: stručnost i kompetentnost”, kažu iz SDA.

Senat UNSA jučer je utvrdio da u fajlu Sebije Izetbegović nedostaje gomila dokumenata. Oni su ključni jer bez njih se ne može dokazati da je Izetbegović završila sve po procedurama.

Škrijel je jučer kazao da cilj provjere nije usmjeren protiv Izetbegović ili SDA, nego da se očuva dignitet i UNSA ali i, ako je sve ok, Sebije Izetbegović.

Raport.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *