Fuad Kasumović uručio ključeve stana majci i sinu koji su boravili na otvorenom

Published On 19. January 2023. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Nakon što su pojedini lokalni blogovi objavili da na Kamberovića polju u Zenici živi majka sa sinom stopostotnim invalidom, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović odmah je kontaktirao nadležne službe zahtijevajući da se ovaj problem promptno riješi.

“Zajedno sa resornom službom, po hitnom postupku sam pronašao rješenje i smjestili smo tu porodicu u stan u Radakovu”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Ističe kako mu je svaki građanin važan, zbog čega je i lično, uprkos brojnim obavezama i sastancima, otišao da uruči ključeve od stana majici i sinu.

“Svaki građanin Zenice mi je važan! Odmah po saznanju da majka sa sinom koji je stopostotni invalid boravi na otvorenom odnosno na Kamberovića polju po zimi i kiši, naredio sam nadležnim službama da se u roku od odmah zbrine porodica.

Lično sam otišao i uručio majci i sinu stan, da mogu večeras mirno spavati oni u stanu i ja u svojoj kući. Od direktora Centra za socijalni rad sam upoznat da su im ranije davali određene smještaje, međutim, to im nije odgovaralo.

Također, od njih sam obaviješten da oni nisu bili na Kamberovića polju dva mjeseca, kako tvrde pojedini mediji, jer su nedavno izašli iz smještaja koji im je dodijeljen, baš kao što nije istina da je Kabinet gradonačelnika ikada kontaktiran po ovom pitanju.

Poznato je svima da sam osjetljiv na djecu, posebno na onu sa invaliditetom i nikad ne bih dozvolio da spavaju danima, kamo li mjesecima, na otvorenom. Međutim, važno je da je ova priča dobila sretan epilog i da smo smjestili majku sa sinom u topao dom”, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Majka koja je sa sinom bila bez krova nad glavom nije krila oduševljenje ovim potezom gradonačelnika.

“Nisam vjerovala da će se ovo desiti. Zateklo me, vjerujte. Prezadovoljni smo”, kazala je majka prilikom uručenja ključeva i stana u zeničkom naselju Radakovo.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *