Ovo su Bećirovićevi prijedlozi za ambasadore, uskoro će Predsjedništvo BiH odlučivati: Na listi su Arnaut, Lagumdžija…

Published On 23. January 2023. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Denis Bećirović, kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine predložio je nekoliko poznatih ličnosti za ambasadore u nekoliko država. Kako je potvrđeno za Raport sjednica Predsjedništva BiH bi trebala biti u februaru. Svi članovi Predsjedništva BiH se moraju složiti sa prijedlozima.

Kako je potvrđeno za Raport prvo ime koje se spominje je da nekadašnji predsjednik SDP-a i univerzitetski profesor Zlatko Lagumdžija bude predložen za ambasadora u Ujedinjenim nacijama.

Također, za naš portal je rečeno da se na ovoj listi nalazi i trenutni član Naše stranke Damir Arnaut. On bi trebao da bude ambasador u Njemačkoj. Potom, novinar Erol Avdović je predložen za ambasadora u Belgiji.

Zatim, na listi za ambasadore nalazi se i Anesa Kundurović za ambasadoricu u Danskoj, Amira Arifović za ambasadoricu u Italiji te Elma Kovačević-Bajtal za ambasadoricu u Crnoj Gori.

Na listi se nalazi i Haris Bašić (NiP)za ambasadora Vijeća Evrope. U njegovoj biografiji se nalazi da je bio nekada na poziciji ambasadora u Danskoj, Litvaniji i Latviji te ministar privrede Kantona Sarajevo.

Haris Hrle predložen je za ambasadora u Indiji.

Raport.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *