STIGLA REAKCIJA Konaković: Novalić je donio loše krivotvoren akt u Sud, ako ovo bude pismo NiP-a oslobodite ga

Published On 8. March 2023. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Ne sumnjam da će neki perići, sarajlije, dalide i ostala klika umješati svoje prste i u ovaj slučaj, znam da hoće, kazao je

Lider NiP-a Elmedin Konaković se na društvenim mrežama osvrnuo na kritike premijera FBiH Fadila Novalića koje je on iznio danas u suđenju u aferi “Respiratori”. Naime on je kazao da je stranka Narod i Pravda iza ove optužnice.

Konakovićevu reakciju prenosimo u nastavku:

– Kad su napravili loš falsifikat nekog pisma u kojem se poziva članstvo Naroda i pravde na diskreditaciju Novalića, pisma koje bi bolje sročila djeca u osnovnoj školi, smijali smo se i lagano razbili tu lošu laž. Na tom su dokumentu loši i potrošeni KOS-ovci i obavještajci bezdiplomci stavili datum stariji od same afere.

Danas je Novalić na suđenju dostavio to pismo kao jedan od glavnih dokaza koji ga oslobađaju krivice i optužio Narod i pravdu da mu montira.

Loše krivotvoren akt

Zbog tog smo loše krivotvorenog akta podnijeli krivičnu prijavu, Tužilaštvo naravno nije pronašlo krivca. E sad, biće mnogo lakše udovoljiti našem novom zahtjevu. Zatražićemo zvanično od suda da se taj dokument vještači.

Da se dokaže zvanično na čemu počiva odbrana premijera koji nam je nabavio respiratore kojih danas nigdje nema, respiratore koji su trebali spašavati ljudske živote, respiratore o kojim je struka rekla zadnju riječ.

Ako bude pismo NiP-a oslobodite ga, a kako mi znamo da nije, da je loš falsifikat, biće interesantno pratiti kako će sud cijeniti takav dokaz.

Lopovi neće pobijediti

Podsjećam na još jedan važan detalj, kako je ova kriminalna grupa falsifikovala ugovore o nabavci respiratora, a zaboravili su da su u banku položili original na kojem pišu šifre pravih i upotrebljivih respiratora.

Na kraju, ne sumnjam da će neki perići, sarajlije, dalide i ostala klika umješati svoje prste i u ovaj slučaj, znam da hoće. Al’ sa druge strane znam, da mi nikad nećemo stati ni posustati u borbi za pravdu i pravednije društvo.

Neko će na kraju pobijediti, znam da lopovi i falsifikatori neće – naveo je Konaković.

Facebook status Elmedina Konakovića. Screenshot

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *