Đukanović: Spreman sam da pobijedim. Ko god da je protukandidat, slabiji je od mene

Published On 20. March 2023. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović koji ide u drugi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori iskazao je zadovoljstvo što je Crna Gora potvrdila dobar demokratski kapacitet jer su izbori protekli u mirnoj atmosferi.

“U prvom krugu smo ostvarili ono što smo željeli, ovo je tačno ono što smo planirali. Ostvario sam 36 posto glasova, to je iznad 120.000 glasova, što smatram vrijednim rezultatom. Tu je ozbiljna prednost u odnosu na drugog kandidata. Jasno je prepoznavanje određenih biračkih rezervoara koji nisu aktivirani u prvom krugu. Znamo gdje su ti džepovi za podršku u drugom krugu. Radit ćemo za naš konačan trijumf. Pobjedu očekujem. Nema protukandidat kojeg sam očekivao ili priželjkivao, koji god da je, slabiji je od mene. Spreman sam da pobijedim”, rekao je Đukanović.

Kazao je kako je najvažnije je da se Crna Gora zadrži na evropskom putu, a da se DPS predstavio kao politika koja ima osvjedočene rezultate na profilaciji savremene Crne Gore.

“Zadovoljni smo brojem birača koji vjeruju u takav profil naše politike. Ta politika će nas voditi do pobjede. Rezultati izbora potvrdili su da Crna Gora treba izbore, sjećate se koliko sam na tome insistirao. Nije bilo razumijevanja onih koji su se nezasluženo našli na pozicijama izvršne vlasti. Ogromna većina biračkog tijela je raspoložena da u nekoliko narednih mjeseci zaključimo te izbore i izvedemo Crnu Goru iz krize.

Ovi rezultati su odličan vjetar u jedra da potvrdi snagu građanske Crne Gore i dobijemo vladu koja će Crnu Goru voditi na evropskom putu. Na meni je da ti prednost sačuvam i unaprijedim u narednih 14 dana”, kazao je Đukanović.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *