Premijer UK najavio nove kamere po gradu i rigoroznije kazne nakon tragedije u Sarajevu

Published On 27. May 2023. | By saliha | Vijesti

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk oglasio se na društvenim mrežama nakon sinoćnje tragedije u Sarajevu u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić.

“Riječi ne mogu opisati tugu koju osjećam zbog gubitka naše doktorice Azre Spahić. Njenoj porodici, prijateljima, svim zdravstvenim radnicima u KS upućujem iskreno saučešće. Također, stalno se informišem o stanju njene dvije prijateljice, od kojih je jedna teško povrijeđena i želim im što brži oporavak. Zabrinutost građanki i građana za svoje živote i za živote svoje djece zbog nesavjesnih vozača je opravdana”, kazao je Uk.

Najavio je da će Vlada KS činiti sve da “divlja vožnja po ulicama Sarajeva bude prošlost.”

“Trenutno u KS imamo 51 kameru, a lično ću insistirati da se novim kamerama pokriju nove lokacije u gradu, posebno mjesta nesreća poput sinošnje. MUP Kantona Sarajevo dobit će i nova vozila, a uskoro počinje s radom na desetine novih policajaca.

Sankcije povratnicima kad su saobraćajni prekršaji u pitanju bit će najrigoroznije koje zakon dopušta.

U stalnom sam kontaktu s ministrom unutrašnjih poslova KS Admirom Katicom, ministrom saobraćaja KS Adnanom Štetom te našim komesarom MUP-a. Dogovaramo mjere koje ćemo poduzeti. Ono što je neophodno koordiniramo i s drugim nivoima vlasti. Javnost će o svemu biti blagovremeno informisana.

Niko nije pošteđen od nesavjestnih pojedinaca, neće ni oni biti pošteđeni od nas. To vam obećavam”, dodao je Uk.

Raport.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *