Hadžići: Javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2014. – Mali broj prisutnih građana

Published On 24. January 2014. | By admin | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Vijesti

 

U javnim raspravama o nacrtu Budžeta za 2014. godini, koje su održane u mjesnim zajednicama u Hadžićima, Pazariću i Tračinu, doninirala su pitanja od životnog interesa. U Pazariću su to, recimo vodosnadbjevanje naselja Grude, Dragovoći i Doljni, zatim asfaltiranje dijela puta za Lihovce, Beganove…, a u  mjesnoj zajednic Pazarić,  tražili su i rekonstrukciju društvenog doma, jer mladi nemaju gdje izaći.

Vema mali broj građana prisustvovao je i javnoj rasparavi u  MZ Hadžići.  I ove godine potencirano je pitanje izgradnje i proširenje puta za naselje Miševići u Binježevu.   U MZ Binježevo istakli su veliki problem i oko dolaska i odlaska djece u području školu , koja se nalazi u neposrednoj blizini magistralnog puta.Veći broj nastradalih na ovoj dijelu puta govori da bi nadležni morali nešto preduzeti da bi se ovaj   gorući problem riješio, a prisustan   je gotovo od samog  početka  rada područne škole.

Građani ističu da nije bilo plakata, niti drugog javnog poziva izuzev općinske web stranice, pa je  možda i to jedan od razloga malog prisustva građana  javnim raspravama.

Na javnoj raspravi o Regulacijonom  planu“ Hadžići „recimo, broj prisutnih građana može se izbrojati na  prste jedne ruke, ako se izuzmu zaposleni u općini, vijećnici, koji su  prijedlog  regulacijonog Plana  predhodno razmatrali, te predsjednik Savjeta  MZ i  njegovi članovi. A  donosi se dokument od  životnog  interesa.

A. I.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *