SMAJIĆ O KONAKOVIĆEVOM “SVEBOŠNJAČKOM” SASTANKU: “Pokušaj kopije Vučićevog Vaskršnjeg sabora”

Published On 7. April 2024. | By saliha | Vijesti

Najtužnije od svega jeste što Dino ponižava intelekt naroda iz kojeg dolazi – smatra Smajić

Posljednji u nizu nepromišljenih i nezrelih poteza vladajuće Trojke, dolazi od glavnog Bošnjaka u Trojci Dine Konakovića. Ironično je da čovjek koji pogazi volju Bošnjaka na izborima 2022. godine i pristane “vezati konja gdje mu aga kaže”, hoće da okupi Bošnjake, smatra Džemal Smajić, delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Osim toga, navodi Smajić, očigledno je da je ovo pokušaj kopije Vučićevog poziva da okupi Srbe iz regije na Vaskršnjem saboru.

“Najtužnije od svega jeste što Dino ponižava intelekt naroda iz kojeg dolazi i misli da je njegova “mudrost” toliko tajnovita da je niko ne može pročitati ispravno. Pri tome na spisku nema njegovih koalicionih partnera s kojima je pristao da se suspenduje ustav FBiH, i da u Bakincima da sve drugim koalicionim partnerima što ruši BiH”, ističe Smajić.

Podsjećamo, predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković uputio je poziv liderima bošnjačkih stranaka u BiH i regionu za sastanak koji bi se trebao održati u Sarajevu 12. aprila. 

Slobodna Bosna


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *