Struk za poželjeti – Riješite se šlaufa na trbuhu bez imalo muke

Published On 15. March 2014. | By admin | Magazin

Mnogo je namirnica koje su zdrave za organizam, ali nema baš previše onih koje sadrže moćne hranjive vrijednosti za sagorjevanje kalorija i masnoća. Unesite sljedeće namirnice u svoju prehranu i zaboravite na masne naslage na trbuhu.

Borovnice

Bogate su antioksidansima i imaju snažna protuupalna svojstva. Studija provedena na Sveučilištu Michigan otkrila je povezanost između borovnica i sala na trbuhu. Znanstvenici su tri mjeseca hranili štakore namirnicama koje sadrže borovnice. Rezultati su pokazali značajno smanjenje trbušne masti. Osim toga, borovnice pomažu smanjiti triglicerid i inzulin, što ih čini moćnim borcima protiv srčanih bolesti i dijabetesa.

Sjemenke lana

Sadrže visoku razinu omega-3 masnih kiselina, koje ne samo da imaju jaka protuupalna svojstva, već pomažu i pri regulaciji hormona stresa poput kortizola. Reguliranje kortizola doprinosi da se manje sala taloži u području struka.

Nemasni jogurt

Prehrana bogata mliječnim proizvodima pokazala se učinkovitom kada je u pitanju taloženje tjelesne masti. Osobito je djelotvorna kada je u pitanju središnji dio tijela zbog kalcija i aminokiseline arginin. Kalcij pomaže u reguliranju i načinu kako će se masnoća raspodijeliti po tijelu. Arginin pomaže pri topljenju masti te povećanju mišićne mase.

Špinat

Fantastičan je izvor vitamina C, koji pomaže da se kortizol, odnosno hormon stresa, vrati na normalnu razinu nakon stresne situacije. To znači da će hormoni stresa biti kraće u vašem tijelu što uvelike pomaže u borbi protiv naslaga sala na području trbuha.

Net/dummies.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *