Džeko: Ispred ekipe mogu kazati da ćemo dati sve od sebe

Published On 8. October 2014. | By admin | Sport
Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko smatra da u petak neće biti odlučujuća utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.Nakon neočekivanog domaćeg poraza od Kipra, Zmajevi u petak gostuju Velsu u Cardiffu, a tri dana kasnije dočekuju Belgiju.

“Neočekivano smo izgubili prvu utakmicu od Kipra, a Vels je očekivano pobijedio Andoru. Ova utakmica u petak sigurno neće biti odlučujuća, do kraja je još puno susreta. Bolja smo ekipa od Velsa, ali to moramo pokazati na terenu, ali ovaj put ne onako kao protiv Kipra”, rekao je Džeko prije današnjeg treninga okupljenim novinarima, dodavši:

“Moramo dati više od 100 posto svojih mogućnosti ako želimo da pobijedimo Vels. Poznajem dosta dobro ekipu Velsa, imaju dosta dobrih igrača i sigurno da je i njima ovo velika šansa da se plasiraju na veliko takmičenje. Mi smo im konkurenti i pokušat ćemo ih pobijediti i na neki način eliminisati iz te borbe. Igrači su spremni, ja ispred ekipe mogu da kažem da ćemo svi dati svoj maksimum, i da ćemo pokušati pobijediti”.

Džeko ne zna ništa u vezi Spahića. Nije siguran hoće li bivši kapiten doći u Vels i da li će zaigrati. “Ne znam hoće li doći u Vels i hoće li igrati”, rekao je kratko napadač Manchester Cityja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *