REZULTATI IZBORA U Sarajevu pregovori za vlast bez SDA

Published On 9. October 2018. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Ako je suditi prema preliminarnim rezultatima koji su objavljeni za Kanton Sarajevo, Stranka demokratske akcije u narednom mandatu bit će opozicija iako je osvojila najviše glasova prema dosad obrađenih oko 40% biračkih mjesta. U Skupštini KS mogli bi imati desetak zastupnika, ali među ostalim strankama neće imati partnere za formiranje vlasti. 

Nakon SDA najbolji rezultat ima Narod i pravda Elmedina Konakovića koji bi mogli imati i šest zastupnika u Skupštini KS.

Dobar rezultat ostvarila je i Naša stranka koja bi mogla imati do pet zastupnika, dok bi po četiri mogli dobiti SDP BiH, DF.

Savez za bolju budućnost peta je stranka u KS po broju glasova, što bi im moglo osigurati tri zastupnička mandata, dok bi Nezavisna bosanskohercegovačka lista mogla imati također dva do tri zastupnika.

Prema informacijama koje ima Patria, među ovim strankama već postoji raspoloženje o široj koaliciji za formiranje vlasti. Ranije su saopćili da niti jedna od tih partija ne želi u koaliciju sa SDA.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *