Lukač se usprotivio Dodiku na sjednici Vlade RS

Published On 19. October 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – U Banjaluci  je održana sjednica Vlade RS u čijem radu su učestvovali član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović. 

Na sjednici je bilo riječi o materijalima za posebnu sjednicu NSRS, na kojoj je Dodik najavio povlačenje saglasnosti na Oružane snage BiH, OBA-u, UIO BiH, kao i set novih zakona kojima će biti stavljena van snage zakonska rješenja o Oružanim snagama BiH, OBA- UIO BiH, Agencije za lijekove.

Kako BN saznaje, na sjednici je bio muk, jer je Dodik od ministara tražio da ubrzaju sa izradom tih materijala.

Jedini koji se smjelo usprotivio Dodiku bio je, kako tvrdi izvor BN-a, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, koji je rekao, da to nije dobro, jer će “ceh da plate građani”.

“Građani će ostati bez dokumenata, neće moći putovati, neće važiti registracije. Znate li koje probleme ćemo time izazvati”, upozoravao je Lukač.

Lukač je rekao i da će sve te odluke pasti na Ustavnom sudu BiH i da mogu biti nesagledive posledice po građane i Republiku Srpsku.

Kako saznajemo, Dodik nije bio zadovoljan Lukačevom diskusijom, pa mu je rekao da ne priča i ne opstruiše te procese.

Da treba da se razmisli o svemu, kazao je i ministar energetike Petar Đokić, koji je kazao da se ne žuri, nego da se to dobro analizira.

“Biće problema, treba ovo dobro sagledati”, kazao je, između ostalog, i Đokić, tvrdi naš izvor.

Međutim, Dodik je najavio da će među prvim odlukama biti formirana obavještajna služba koja će se zvati Služba za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske.

Bilo je riječi i o aferi kiseonik i donošenju potrebnih zakona za formiranje Agencije za lijekove u Republici Srpskoj.

Kako tvrdi naš izvor, ministri su “sluđeni”, jer ne znaju šta da rade, a svjesni su posljedica koje te odluke mogu izazvati za Republiku Srpsku i njene građane, ali i po njih lično.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *