INICIJATIVA Stojanović traži 2 miliona KM za KK Bosna: Igokea koju sponzorira Dodik sa zastavom RS predstavlja BiH u ABA ligi

Published On 22. February 2022. | By saliha | Sport

Ovu inicijativu podnosim na osnovu uništene tradicije u sportskom smislu na teritoriji KS, kaže zastupnik SDP-a

Igor Stojanović, zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici uputio je inicijativu o pomoći KK Bosna Royal.

– Podnosim inicijativu za dodjelu sredstava i otvaranje stavke u budžetu od dva miliona KM za KK Bosna. Ovu inicijativu podnosim na osnovu uništene tradicije u sportskom smislu na teritoriji KS. Sarajevo već 14 godina nema predstavnika u ABA ligi, a s obzirom na političke tenzije koje se stvaraju u BiH u kojoj Milorad Dodik direktno napada institucije BiH i trenutno je glavni sponzor KK Igokea koja nastupa već čitavu deceniju i predstavlja BiH u ABA ligi. Na svojim dresovima Igokea nosi isključivo grb RS, a ne i zastavu države BiH – rekao je Stojanović.

Istakao je i da podnosi inicijativu kako bi zaustavio priče o ratu, a na ovaj način bi se, kako Stojanović kaže, pokazalo kako Sarajevo to može.

– Smatram da imamo kapacitet i kao Skupština i kao Vlada da promijenimo i da vratimo u život evropskog prvaka na pravi način – naveo je Stojanović.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *