Nastavlja se vakcinacija u Sarajevu, jučer vakcinisano 1.258 osoba

Published On 24. July 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, testirano je 688 osoba, a od Covid-19 infekcije oporavilo se 11 naših sugrađana. 

U istom periodu, nije bilo preminulih osoba od posljedica ove infekcije.

Trenutno su na bolničkom liječenju 43 pacijenta, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 21, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ 22. Jedan pacijent je na respiratoru, a tri pacijenta koriste kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti.

Kanton Sarajevo danas bilježi 83 aktivna slučaja Covid-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalaze 704 osobe. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 52.850 osoba zaraženih koronavirusom i 51.480 izliječenih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je devet, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 16
.
U Covid-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledano je 46 pacijenata od kojih je jedan transportovan na bolničko liječenje. Na drive-in punktu na Vrbanji i u Covid-ambulantama uzet je ukupno 171 PCR bris.

U toku proteklog dana, na Zetri je vakcinisano 1.258 osoba, a za danas je,  prema planu Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, planiran nastavak  imunizacije građana i onkoloških pacijenata.

Mole se građani da poštuju termine koje su dobili za vakcinaciju.

Ministarstvo zdravstva KS i zdravstvene ustanove zahvaljuju građanima na saradnji i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *