Mijatović: Dodik je održao sopstvenu komemoraciju, objavio je rat međunarodnoj zajednici

Published On 14. October 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović osvrnuo se na Dodikov današnji pres i nazvao ga komemorativnim skupom. Post prenosimo u cijelosti.

“Vrlo jasno, bez dileme Dodik je u krajnje komemorativnoj atmosferi objavio rat međunarodnoj zajednici.

Bez dileme Dodik je priznao da se boji Bosne i Hercegovine i da nema snage da uđe u rat sa sopstvenom državom.

Danas je međunarodnoj zajednici došla faktura za one silne sastanke sa istim Dodikom mimo institucija BiH, napravili ste Frankenštajna sad izvolite gospodo riješite ovaj problem.

Jasno je kao dan da su uz Dodika ostali samo politički diletant Željka Cvijanović i ratni huškač Nenad Stevandić, koji je bio na isti način uz Radovana Karadžića i onda ga poslao u Hag.

Zato pozivam:

Međunarodnu zajednicu da se obračuna sa sopstvenim projektom koji se zove Milorad Dodik, vi ste ga napravili izvolite riješite nas vašeg čeda!

Opoziciju u Republici Srpskoj da jednom skupe hrabrosti i ne spašavaju već pokojnog Dodika sa glupim “patriotskim” navlačenjem!

Dežurne “patriote” iz Sarajeva da prekinu sa skupljanjem jeftinih političkih poena, bilo je toga i previše, sa tim u ovom trenutku samo dajete Dodiku prostor da preživi!

Bakira Izetbegovića da ne daje svom decenijskom partneru pojas za spašavanje i pokaže sa tim državotvornu politiku, dosta puta ste spašavali jedan drugoga vrijeme je za rastanak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *