U decembru u Sarajevu dva ubistva i jedan pokušaj, 21 razbojništvo, oduzeto devet pištolja i puška

Published On 22. January 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Tokom mjeseca decembra 2021. godine Uprava policije MUP KS evidentirala je 24 događaja sa obilježjem krivičnog djela iz oblasti protiv života i tijela i to 22 po poznatom i dva po nepoznatom izvršiocu.

U decembru su bila dva ubistva i jedan pokušaj ubistva. Nadležnom tužilaštvu podneseni su službeni izvještaji protiv 21 lica, od čega je osam povratnika ili 38,1%, a osam je lišeno slobode

Kada je riječ o krivičnom djelu razbojništvo prijavljen je 21 slučaj.

“Razbojništva su izvršena prijetnjom upotrebe vatrenog oružja – devet puta, prijetnjom upotrebe noža ili drugog oštrog predmeta – deset i upotrebom fizičke snage – dva puta, a počinjena su u poslovnim prostorijama – devet puta, na ulici – sedam, u sportskim kladionicama – tri i u stambenim objektima – dva. Otuđivan je novac, mobiteli, prijenosni računari”, navodi se u izvještaju za decembar 2021. godine.

Sarajevska policija realizirala je u istom mjesecu aktivnosti na oduzimanju nelegalno posjedovanog oružja i drugih predmeta.

“Oduzeto je devet pištolja, jedna puška, jedan nož, jedna ručna bomba, 8.208 komada petardi, 33 komada municije različitog kalibra i dva predmeta podobna za nanošenje tjelesnih ozljeda”, navodi se.

U mjesecu decembru, evidentirano je jedna krađa motornog vozila, kao i pronalazak i vraćanje jednog vozila koje je ranije ukradeno na području KS.

“Zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u otuđenju motornih vozila nadležnom tužilaštvu podneseni su službeni izvještaji protiv tri lica”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *