Dodjela pčelinjih društava i opreme za mlade pčelare

Published On 10. October 2012. | By admin | Aktuelnosti, Multimedija Sve

U Srednjoškolskom centru Hadžići u četvrtak 11.10.2012. godine sa početkom u 10:00 h Udruženje pčelara „Koščan“ Hadžići organizuje dodjelu pčelinjih društvaRead More i opreme za pčelare, polaznike druge sekcije mladih pčelara SC Hadžići.

Oprema će se dodjeljivati u SC Hadžići i pčelinjacima Remont i Žunovnica. Pčelinja društva i oprema dodjeljuju se u sklopu realizacije zajedničkog projekta Uključenje srednjškolaca u svijet pčelarstva. Projekat zajednički realizuju Udruženje pčelara „Koščan“ Hadžići, Općina Hadžići i SC Hadžići.

Ukupna vrijednost projekta je 4.000 KM. Ovo je drugi projekat ove vrste koji je veoma uspješno realizovan sa učenicima SC Hadžići koji su uključeni u svijet pčelarstva. Cilj ovih projekata je udruživanje što većeg broja pčelara u Udruženje i pružanje pomoći svojim članovima i prijateljima pčelarstva, edukacija pčelarskih kadrova u cilju unaprijeđenja pčelarstva općine Hadžići.

Stvaranja materijalnih uslova za razvoj pčelarstva i pčelarenja na savremeniji način primjeren novim naučnim dostignućima u oblasti pčelarstva, ekološkoj svijesti, razvoju svijesti o zdravoj ishrane i korisiti od pčela. Promocija malog porodićnog biznisa, otvaranje vrata mladim da uđu u svijet pčelarstva i zdravog načina življenja.