Ekskluzivno: Alestis Band – Živimo svoj san (video i foto)

Published On 27. September 2012. | By admin | Magazin, Multimedija Sve, Promocije

Kao što smo u početku svog rada obećali Epoha.ba magazin je nastao prije svega zbog mladih ljudi te smo u tom pravcu pokrenuli niz aktivnosti kako bi uspješne i talentiraneRead More mlade snage predstavili našoj javnosti na jedan zanimljiv i kvalitetan način.

Tim povodom ekipa našeg portala posjetila je članove hadžićkog benda “Alestis” te uz ugodno druženje za vas pripremila jedan jako lijep prilog.

Bend Alestis osnovan je prije tri godine kao rezultat dugogodišnjeg druženja nekoliko mladih momaka zaljubljenika u dobru muziku i zabavu.

Ideja o osnivanju benda se javila u srednjoj školi, a također dosta utjecaja imao je i KUD “Mladi Metalac” u kojem su svi članovi.

Kako su nam rekli nakon stalnih druženja po školskim priredbama i nastupa sa folklornim ansamblom vrijeme je bilo da se načini korak dalje.

Tako je u decembru 2010. godine oficijelno nastao “Alestis Band”. Idejni tvorci i osnivači ovog izuzetno talentiranog mladog muzičkog sastava bili su Edis Hadžić, Amar Bešlija i Hamza Bajrić.

Epoha: Zanimalo nas je zašto baš ime “Alestis Band” i kako ste došli do njega?

Alestis: Ime za bend je nastalo nekako spontano. Nakon nekoliko ideja i njihovog razmatranja odlučili smo se za ovo ime, inače predstavlja latinsku riječ koja znači ritmično, brzo, ubrzano.

Epoha: Ko su zapravo članovi “Alestis Band-a”?

Alestis: Trojica stalnih članova benda su: Edis Hadžić (vokal), Amar Bešlija (klavijatura i back vokali) i Hamza Bajrić (bass gitara). U zavisnosti od potrebe bend ima i postave od 4, odnosno 5 članova. Tako im se često pridruže i Mirza Bajrić (gitara), Amir Drina (bubanj), Muhamed Ahmetović (gitara)…

Epoha: Koji je bio primarni cilj vašeg okupljanja?

Alestis: Glavni cilj nastanka ovog benda je da okupi društvo, udalji ga od ulice i svih negativnih stvari, da priušti dobru zabavu i da se naravno što bolje predstavimo na muzičkoj sceni.

Epoha: Koju muziku preferirate u svom repertoaru?

Alestis: Muzika koju sviramo je različita, na repertoaru ima raznih žanrova, tako da će se sigurno za svakoga pronaći ponešto. Uglavnom se svira narodna i zabavna muzika, kao i rock, a naravno tu je i nezaobilazna sevdalinka, za koju smatramo da moramo biti čuvari, jer je to nešto “naše” bosansko.

Epoha: Da li ste imali nekih zapaženijih nastupa do sada koje bi posebno izdvojili?

Alestis: Imali smo nekoliko zapaženih nastupa, posebno ističemo nastupe u sklopu manifestacije “Hadžićko ljeto”. 
Pored toga radili smo par humanitarnih koncerata, partije za mlade u KSIRC Hadžići, imali smo nastupe sa KUD-om po cijeloj BiH. 
Cilj nam je da u narednom periodu uđemo u svijet klupske muzike, te se pokažemo široj publici, kako kod nas u Hadžićima tako i šire. Nadamo se da će naš rad i trud biti prepoznat te da ćemo dobiti priliku i prostor da pokažemo šta znamo.

Epoha: Znamo da ova vrsta hobija nije nimalo jeftina, instrumenti i oprema su skupi, kako izlazite na kraj sa tim problemom?

Alestis: Moramo se pohvaliti da smo za kratko vrijeme uspjeli da nabavimo zavidnu opremu. Zahvaljujući svome trudu ali i podršci roditelja nabavili smo instrumente, razglas i rasvjetu tako da možemo u punom kapacitetu odgovoriti svim izazovima.

Epoha: Da li imate podršku još od nekoga, sponzori?

Alestis: Moramo istaći da smo imali nesebičnu pomoć od direktora škole i profesora u MSŠ Hadžići. Također, Eldar Proha iz Općine Hadžići nam je izlazio u susret i nadamo se još boljoj saradnji u budućnosti.

Epoha: Svaki muzički bend mora da vježba i održava probe. U Hadžićima baš i nemamo prostor za te namjene, kako izlazite na kraj sa tim problemom?

Alestis: Istina je da mladi baš i nemaju neki prostor za sebe u Hadžićima. Jedno vrijeme smo svirali u prostorijama KUD-a “Mladi Metalac” ali zbog žalbi stanara morali smo odustati od toga. Trenutno sviramo i vježbamo po kućama naših članova.

Epoha: Kada su u pitanju autorske pjesme da li imate u planu nešto snimati?

Alestis: Svakako. Već smo krenuli u realizaciji i snimanje naše prve pjesme a u bližoj budućnosti imamo za cilj rad na još nekoliko autorskih pjesmama i naravno na njihovoj promociji.

Epoha: O kojoj je pjesmi riječ i možete li nam reći više detalja o snimanju?

Alestis: Riječ je o pjesmi koja nosi naziv “Sada idi”. Moramo reći da je tekst za pjesmu nastao iz ljubavi, jedan naš član se zaljubio i svoje emocije prenio na papir (smijeh). Muziku za pjesmu smo komponirali svi zajedno. Nije bilo previše problema i moramo se pohvaliti da smo za par sati imali spremnu prvu demo verziju. Odlučili smo da pjesmu snimimo profesionalno te smo dogovorili saradnju sa studijom Enesa Mujića kojem se ovom prilikom zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći. Snimanje pjesme počinje za nekoliko dana a nakon toga u planu je i rad na video spotu.

Demo snimak: Poslušajte

Epoha: Svaka ozbiljna grupa mora raditi na svom marketingu i promociji, kakvi su vaši koraci po tom planu?

Alestis: Poslove PR-a i menadžera za našu grupu obavlja Omer Durić. Radimo i na promociji putem društvenih mreža, prije svega facebooka gdje imamo nekoliko stotina fanova. Nadamo se u skorije vrijeme većoj podršci naše lokalne publike koja nam je neophodna kako bi mogli napredovati.

Facebook page: LIKE

Svi zainteresirani za rad benda mogu se obratiti na sljedeće kontakt telefone:
062-086-324 – klavijaturista – Amar Bešlija
062-226-888 – PR manager – Durić Omer

Epoha: Za kraj?

Alestis: Možemo reći da smo kroz ovaj bend ostvarili svoj san, odlično se zabavljamo i stvaramo pozitivne i lijepe priče. Zahvaljujemo se svima na dosadašnjoj podršci i nadamo se još boljoj saradnji u budućnosti a mi zauzvrat možemo obećati puno dobre muzike, zabave i druženja.