Ajnadžić, Geca, Pribinja i Sijamija napustili FK Igman

Published On 23. September 2014. | By admin | Sport

Haris Ajnadžić, Mirza Geca, Nedžad Sijamija i Edis Pribinja, fudbaleri koji su ovog ljeta pojačali konjičkog federalnog ligaša napustili su Igman nakon samo sedam kola, jer Uprava kluba nije ispoštovala ugovorne obaveze prema njima.

Zanimljvo je da su pomenuti igrači stigli u Igman, ali da su igrali besplatno (bez plata i premija), a klub im je za uzvrat trebao osigurati adekvatan smještaj i redovne obroke. Međutim, taj dio dogovora nije ispoštovan, a Ajnadžic i Geca su nakon utakmice sa Goraždem završili na infuziji zbog neadekvatne ishrane što je još jedan neviđen presedan u bh. fudbalu.

Tako je brže nego se očekivalo došlo do rastanka, iako je bivši trener Adis Obad (u međuvremenu napustio klupu) bio izuzetno zadovoljan njihovim radom i zalaganjem, tvrdivši da je dobio odlična pojačanja, koja tek trebaju da se dokažu i potvrde. Ni Uprava na početku nije krila zadovoljstvo njihovim angažmanom, ali nedugo zatim su se predomislili i poručili su pomenutim igračima da nisu kvalitet koji im treba, a i trener Obad je dobio otkaz. Njega je na klupi Konjičana naslijedio Emir Tufek, bivši trener Zvijezde, koji se od starta solidarisao sa Upravom, izjavivši da ekipa nema kvalitet, a posebno momci sa strane koji su došli kao pojačanja.

Također, neizvjesno je da li će se Amar Krajina bivši igrač Sarajeva, Sparte i Mlade Boleslav vratiti u Konjic, jer je i on posredstvom agencije Haseta Tirića stigao u Igman. On je trenutno povrijeđen, a i njegova sudbina je neizvjesna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *