Klijenti se brzo nađu: Cvjeta prostitucija u tuzlanskom radničkom naselju

Published On 1. October 2014. | By admin | Aktuelnosti, Vijesti
Podvodio suprugu

Duraković, kojem je određen jednomjesečni pritvor, osim za prostituciju, sumnjiči se i za posjedovanje i konzumiranje narkotičkih sredstava. Prema informacijama iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, povremeno se drogirao zajedno s tri žene koje je poticao na prostituciju. Navodno, jedna od žena je njegova nevjenčana supruga.

Reporterska ekipa “Dnevnog avaza” jučer je zatekla oskudno odjevenu mlađu žensku osobu, koja je stajala pored puta i čekala “mušterije”.Oklijevajući je obilazila oko našeg auta, ali nije bila raspoložena za priču. Kratko nam je kazala da se ovim poslom bavi pet godina. Na pitanje radi li sve to vrijeme na istom mjestu ili mijenja lokacije, nije htjela odgovoriti, samo nam je kazala da joj oduzimamo vrijeme. U to smo se i sami uvjerili, jer se nakon nekoliko trenutaka na magistralnoj cesti koja spaja Tuzlu sa Sarajevom zaustavio auto. Ovaj put bez oklijevanja, žena je ušla u sivu Bubu, koju je vozio mlađi muškarac. Odvezli su se u pravcu naselja Husino.

Inače, “prodavačice ljubavi” se smjenjuju na ovoj lokaciji, a usluge pružaju po cijeni od 20 do 50 KM, kako mlađim tako i starijim muškarcima. Aktivnosti se odvijaju u obližnjem šumarku ili porušenom objektu te u autima ili unajmljenim sobama. Saznajemo da “rade punom parom” te da dnevno imaju i do 15 mušterija, među kojima ima i uglednih ljudi, funkcionera, ali i najnižeg društvenog sloja. Za mnoge žene sumnja se da boluju od zaraznih bolesti.

Mještani ogorčeni

Stanovništvo mjesne zajednice Šićki Brod ogorčeno je zbog ove pojave koja šalje ružnu poruku o njihovom naselju. Ističu da imaju dobru saradnju s policijom, ali da se prostitucija, jednostavno, ne može iskorijeniti.

– Policijskoj stanici Zapad prijavljujemo ovakve nelegalne aktivnosti, ali policija dođe, uhapsi ih, a već za nekoliko sati na istom mjestu su druge djevojke. Jedne odu, druge dođu. Stalno se smjenjuju. Jučer sam zatekao jednu crnokosu s naočalama, a danas je tamo neka druga žena. Svakodnevno smo svjedoci ove pojave. Ovo je radničko naselje i sa sigurnošću znam da se niko od stanara Šićkog Broda ne bavi ovim, kako kažu, poslom – izjavio je Nijaz Suljić, predsjednik MZ Šićki Brod.

Suljić je dodao da je ovo stara pojava, ali da stanovništvo koje živi u blizini “ima petlju za borbu protiv ovog problema”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *