Sarajevo izdalo saopštenje povodom dešavanja na derbiju

Published On 5. November 2014. | By admin | Sport

U nedjelju je Fudbalski klub Sarajevo slavio na Grbavici protiv gradskog rivala Željezničara rezultatom 1:2.

Susret su obilježile nemile sceene na tribinama, povodom kojih je klub sa Koševa izdao saopštenje koje vam prenosimo u cjelosti.

”Povodom dešavanja na 104. gradskom derbiju koji je dana 02.11.2014. godine od 13:30 odigran na stadionu “Grbavica” u Sarajevu između FK Željezničar i FK Sarajevo u sklopu XIII kola BH Telecom Premijer Lige BiH 2014/15, Fudbalski Klub Sarajevo ima potrebu javnosti se obratiti saopštenjem u kojem, prije svega, želimo iskazati žaljenje zbog svih povrijeđenih navijača Fudbalskog kluba Sarajevo i Fudbalskog kluba Željezničar, te pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, kao i ostalog osoblja koje je učestvovalo u samoj organizaciji utakmice.

Utakmice Željezničara i Sarajeva u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bile su, jesu i trebaju biti praznici fudbala, te svi akteri koji su direktno ili indirektno uključeni u organizaciju same utakmice moraju uložiti dodatne napore kako bi izbjegli nemile scene oko i na stadionima, ali i u samom gradu, jer naši sugrađani zaslužuju da i dan kada se igra gradski derbi žive normalan život. Samo odgovornim pristupom pripremi i organizaciji ovih utakmica spriječit ćemo veće probleme i posljedice kakve, sigurni smo, niko ne želi.

Ujedno se zahvaljujemo našim navijačima koji su nas bodrili do pobjede na Grbavici, te ih ovim putem pozivamo i molimo da se u budućnosti suzdrže od zloupotrebe pirotehničkih sredstava na domaćim i gostujućim utakmicama FK Sarajevo, jer time samo nanose štetu sebi i Klubu”, navodi se u saopštenju kluba sa Koševa.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *