Liga prvaka: PSG, Barcelona, Bayern i Porto izborili drugi krug

Published On 6. November 2014. | By admin | Sport

Sinoć su na programu bili susreti četvrtog kola Lige prvaka u grupama E, F, G i H. Najveće iznenađenje priredio je Maribor koji je otkinuo bod Chelseaju, dok je težak poraz doživio Džekin Manchester City od CSKA. Prolazak u narednu rundu takmičenja ostvarili su PSG, Barcelona, Bayern i Porto.

Ajax – Barcelona 0:2

Barcelona je do prvog pogotka na utakmici došla u 36. minuti nakon greške domaćeg golmana Cilessena. Bartra mu je ukrao loptu i uposlio Messija koji je glavom pogodio gol Ajaxa.

Isti igrač bio je strijelac za 2:0 i potvrdu trijumfa katalonskog kluba. Messi se sa večerašnja dva pogotka izjednačio sa legendarnim Raulom na vječnoj listi strijelaca Lige prvaka.

PSG – APEOL 1:0

Najbrži pogodak večeras postigao je PSG. Bio je to ujedno jedini pogodak na utakmici koju su Prinčevi riješili su svoju korist protiv APOEL-a. Strijelac je bio Cavani preciznim udarcem iskosa sa desne strane.

Barcelona i PSG su riješili pitanje prolaska dalje.

Tabela:

PSG 10
Barcelona 9
Ajax 2
APOEL 1

Bayern – Roma 2:0

Bayern se ponovo bez problema obračunao sa Pjanićevom Romom. Ovog puta bilo je 2:0. Vodstvo je donio Franck Ribery nakon lijepe akcije i povratne lopte Alabe. Pitanje pobjednika riješio je Gotze nakon centaršuta Lewandowskog sa lijeve strane. Miralem Pjanić u igru je ušao u 58. minutu meča.

Manchester City – CSKA Moskva 1:2

Doumbia je u drugoj minuti doveo CSKA u vodstvo na Etihadu, a šest minuta kasnije stvari je na početak vratio Toure prekrasnim udarcem iz slobodnog udarca.

Deset minuta pred kraj prvog poluvremena Doumbia je svojim drugim golom donio trijumf gostima.

Fernandinho je dvadeset minuta prije kraja zaradio drugu javnu opomenu. U 82. minutu Građani su ostali i bez Touarea, pa su do kraja igrali sa devet igrača. Edin Džeko ušao je u igru u 65. minuti večerašnje utakmice.

Bayern je u osmini finala, dok borba za preostalo mjesto koje vodi u drugi krug ostaje otvorena do samog kraja.

Tabela:

Bayern 12
Roma 4
CSKA 4
Manchester City 2

Athletic Bilbao – Porto 0:2

Athletic Bilbao nastavio je sa lošim igrama i rezultatima u Ligi prvaka. Baskijci su ovog puta oružje položili pred Portom koji je trijumfovao rezultatom 2:0. Martinez je tri minuta pred kraj prvog poluvremena promašio penal za goste, ali se iskupio u desetom minutu nastavka pogodivši za 1:0. Sve je lijepo uradio Brahimi, a Martinezu nije bilo teško pogoditi domaću mrežu. Brahimi je nešto kasnije pogodio za 2:0 i potvrdu trijumfa portugalskog predstavnika.

Shakhtar – BATE Borisov 5:0

Shakhtar je drugi put zaredom bez problema porazio BATE Borisov, a rezultat je ovog puta glasio 5:0 u korist Ukrajinaca. Dario Srna preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora donio je vodstvo domaćinu, a trijumf su nešto kasnije potvrdili Alex i tri puta sjajni Adriano. Khagush domaćinu je olakšao posao zaradivši isključenje na kraju prvog poluvremena.

Tabela:

Porto 10
Shakhtar 8
Bate 3
Athletic Bilbao 1

Sporting – Schalke 4:2

Sporting se revanširao oslabljenom Schalkeu trijumfom od 4:2, uhvativši tako priključak za drugom pozicijom koja vodi u osminu finala. Slimani je pogodio vlastitu mrežu za vodstvo Nijemaca, ali su preokret u nastavku kreirali Sarr, Jefferson i Nani.

Do kraja je nadu gostima vratio Aogo, ali nešto više klub iz Gelzenkirchena nije mogao. Trijumf domaćina potvrdio je Slimani u sudijskoj nadoknadi koji se tako iskupio za autogol s početka utakmice.

Maribor – Chelsea 1:1

Nadu u prolazak u osminu finala zadržao je Maribor remijem protiv Chelseaja u Ljudskom vrtu. Ibraimi je pogodio za veliku radost na tribinama mariborskog stadiona, ali je izjednačenje Plavcima donio Nemanja Matić petnaest minuta prije kraja. Mogao je Hazard pogoditi za cijeli plijen, ali je propustio realizovati najstrožiju kaznu.

 Tabela:

Chelsea 8
Schalke 5
Sporting 4
Maribor 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *