Sušić: Optimista sam i vjerujem da smo kvaliteniji tim

Published On 13. November 2014. | By admin | Sport
Pred večerašnji drugi trening u Zenici, pred novinare su izašli Senad Lulić i drugi put u tri dana selektor Safet Sušić.

Nogometaš italijanskog Lazija Lulić, osvrnuo se na novinarsko pitanje da li će nam nedostajati Edin Džeko i Vedad Ibišević, i istakao kako ne bi razgovarao o igračima kojih nema.

“Svi znamo da će nam nedostajati, ali važnije je da ovi igrači koji su tu daju sve od sebe kako bi smo pobijedili “, kaže Lulić, koji će protiv Izraela vjerovatno igrati ofanzivnije nego u dosadašnjem toku kvalifikacija. što su mu sugerirali novinari.

“Ja ne znam da li će to biti tako, možda vi više znate, ali prema jučerašnjem treningu mogao sam naslutiti da ću biti bliže golu”, ističe Lulić, koji dodaje da međutim još o tome nije ni sa kim razgovarao. Izraelce su analizirali, ali kaže važnije je kako ćemo mi odigrati.

“Ja sam optimista i uvijek sam to bio”, kaže Lulić, koji dodaje da im neće smetati ni pun stadion u Haifi, odnosno podrška domaćinu.

“Vjerovatno će biti kao i kod nas u Zenici, ali mi smo navikli na pune stadione i vjerujem da možemo odigrati dobru utakmcu i pobijedit”, rekao je Lulić.

Na naše pitanje da li će nam faliti treninga, ali i da li ćemo biti dovoljno uigrani, obzirom da imamo samo 19 igrača, Lulić odgovara da to nije pitanje za igrače.

“Naše je samo da se odazovemo i da damo sve od sebe za pobjedu”, poručuje Lulić koji dodaje da je atmosfera u timu dobra i da su svi spremni za ovu utakmicu.

Selektor Safet Sušić na pitanje ima li lijepih vijesti, odmah je u startu razoružao novinare osmijehom, kazavši da je lijepa vijest što nas ponovo sve vidi zajedno. Onda se naravno i uozbiljio i istakao kako su ovih 19 igrača koji su tu, svi zdravi.

“Jedino će Begović propustiti večerašnji trening, ali i on je nestrpljiv. Vidjelo se to i sinoć kada, iako je bio pošteđen izašao i šetao na terenu tokom treninga, a u jednom momentu je počeo i trčkarat. Upozorio sam ga da nema potrebe da žuri, jer on može braniti i bez treninga”, kaže Sušić, koji dodaje da su uobičajeno i svi drugi igrači nestrpljivi da što prije istrče na teren u Haifi.

Selektor je dodao da se u analizi utakmice sa svojim stručnim štabom i igračima uvjerio da je Izrael kvalitetna ekipa, koja želi da se nadmeće, te da nije posebno agresivna.

Možda je to kaže Sušić zbog toga što su prva dva meča igrali u gostima, ali su ih ipak riješili u svoju korist.

“Ne slažem se da Izrael ima slabu odbranu kako se to govori, ali nama je najvažnije kako ćemo mi odigrati, a ja sam uvjeren da možemo bez obzira na sve probleme sastaviti dobar tim koji će ostvariti i dobar rezultat. Možda će i Izrael igrati kao i mi sa jednim napadačem i dva igrača sa strane”, kaže Sušić, koji dodaje da zna sigurnih 10 igrača Izraela koji će početi utakmicu. Zna i svoj tim, a novinarima je sugerirao da možda i mi znamo 10 početnih, ali da će konačan sastav obznaniti tek na dan utakmice ili neposredno pred početak.

“Imam nekih dilema. U napadu za dva mjesta imam na raspolaganju tri igrača. To su Hajrović, Višća i Kvržić, ali i onaj treći koji ne bude počeo  sigurno će u toku utakmice ući u igru”, rekao je Sušić.

Također Sušić je otkrio da mu je Haris Medunjanin kazao da je izraelski veznjak Zahavi obznanio da više neće igrati za Izrael.

“To je za mene novost, ali Medunjanin je rekao da će još jednom provjeriti da bi smo bili sigurni da li će igrati ili ne”, rekao je Sušić.

Sušić je još jednom ponovio da neriješen ishod neće biti kraj naših nadanja da se direktno plasiramo na Euro 2016, ali da će svakako u svim preostalim utakmicama ići na pobjedu.

“Možda će i oni biti zadovoljni sa bodom, ali ja bih ipak volio da krenu i pokušaju nas pobijediti. Volio bih da bude otvorena utakmica, jer smatram da smo kvalitetniji tim”, kaže Sušić, koji dodaje da se ne boji odgovornosti, te da je optimista, a što je danas prenio i svojim igračima.

Naši reprezentativci sutra ujutro u 10 sati će održati posljednji trening u Zenici, a nakon ćega će se zaputiti na sarajevski aerodom, odakle će poslijepodne poletjeti za Izrael.

– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/146171/susic-optimista-sam-i-vjerujem-da-smo-kvaliteniji-tim#sthash.QnO8jNPJ.dpuf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *