“Bingo” u farmu pilića uložio pet miliona KM

Published On 17. November 2014. | By admin | Aktuelnosti, Vijesti
U prisustvu predstavnika općinskih i kantonalnih vlasti te brojnih poslovnih partnera i gostiju, u Špionici kod Srebrenika svečano je u probnu proizvodnju puštena savremena farma tovnih pilića firme „Bingo” iz Tuzle.

Farma pilića, u sklopu četiri proizvodne hale, raspolaže s 20.000 kvadratnih metara prostora, a u jednom turnusu proizvodit će oko 66.000 komada pilića. Zahvaljujući realizaciji ovog projekta, potpuno devastirane hale bivše Farme tovnih junadi, koje su propadale više od 20 godina, pretvorene su u najsavremeniji proizvodni pogon u kojem će se uzgajati pilići po najvišim evropskim standardima.

U novootvorenim pogonima, rečeno je na svečanosti, posao je dobilo 12 radnika, a s planiranim postepenim proširenjem proizvodnje zaposlit će se još blizu 80 radnika. U projekt obnove devastiranih hala, izgradnju neophodne infrastrukture i nabavku najsavremenije tehničke opreme, koja omogućava potpunu kontrolu svih parametara proizvodnje, firma “Bingo” investirala je oko pet miliona maraka.

Proizvodi na policama

Već naredne sedmice prvi tovni pilići proizvedeni u novootvorenim pogonima u Špionici naći će se na policama domaćih prodajnih objekata, a otvaranjem novog pogona, rečeno je na svečanosti, firma “Bingo” daje značajan impuls povećanju proizvodnje kvalitetne domaće hrane.

avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *