Obilježavanje godišnjice pogibije pripadnika „Lasta“: Heroji se nikada ne smiju zaboraviti

Published On 13. December 2014. | By admin | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

 

Učenjem Fatihe i minutom šutnje, polaganjem cvijeća na spomen –obilježje i paljenjen svijeća, jučer je u prisustvu velikog broja rodbine i prijatelja, suboraca policije   „Lasta“,  obilježena 20. godišnjica od pogibije boraca ove specijalne jedinice, koji su živote izgubili u borbama za odbranu Igmana i Bjelašnice.

-U teškim bitkama u odbrani Proskoka i drugih strateških mjesta , pripadnici  ove specijalne  jedinice herojski su se borili i odbranili  ove i druge  prostore i očuvali BiH. Za današnju slobodu  mnogi su dali  živote i dijelove tijela. Ovi heroji uvijek će ostati da žive u nama. Sve dok je i jedan pripadnik „ Laste“ živ,  njihovi roditelji i porodica biti će s nama, oni su dio nas,  kazao je između ostalog Rusmir Mrković, komandant odreda Lasta.

Miroslav Petrović, otac pokojnog Saše, rekao nam  je da  je policija prva stala na branik  slobode u odbrani svojih  prodica i BiH.

-Za svoje Sarajevo,  našu zemlju, pordice, dali su  živote, ono najveće i najgracjenije. Za Sašine „Laste“ i ove godine planiram uraditi kalendar, rekao nam je Miroslav  Petrović.

Nakon polaganja cvijeća na spomen obilježje kod Bijelih voda, organizovano je i druženje pripadnika policije s rodbinom poginulih pripadnika „Lasta“.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *