MUP KS: Uručena 674 prekršajna naloga

Published On 14. December 2014. | By admin | Crna hronika, Vijesti

Policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) u petak su uručili 674 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili 43 vozača. Iz saobraćaja je isključeno deset vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, pet vozača bez položenog vozačkog ispita, pet osoba prije sticanja prava na upravljanje vozilom, četiri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano vozilo.

GORIO “GOLF”
Policajci su u petak u 2.15 sati obaviješteni da je u ulici Zujevinska do broja 12., općina Ilidža, došlo do požara u parkiranom vozilo “VW Golf’IT”, registaraskih oznaka J72-T-015, vlasništvo P. K. M. iz Ilidže. Nije bilo povrijeđenih osoba, a vozilo je u potpunosti izgorjelo. Požar su ugasile ekipe Profesionalne vatrogasne brigada Kantona Sarajevo. O navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj je izvršen od ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, a konstatovano je da je nepoznata osoba uzrokovala požar otvorenim plamenom. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

U VOGOŠĆI GORIO “RENAULT”, POGINUO VOZAČ
Policajci su obaviješteni u petak oko 10.40 sati da se u ulici Feriza Merzuka do broja 4., općina Vogošća, u vozilu “renault”, registarskih oznaka T53-M-916, nalazi nepoznata muška osoba, koja ne daje znakove života, dok je na vozilu uočen požar. Navedeni požar su ugasili građani, policajci i ekipe PVB Kantona Sarajevo. Ljekar Hitne pomoći KS-a konstatovao je smrt za koga je utvrđeno da se radi o Š. E. rođen 1954. godine iz Vogošće. Tom prilikom na tijelu nisu uočeni tragovi nasilja. O navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj je izvršen su izvršile ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Tijelo Š. E. prevezeno je u prosekturu groblja “Bare”, gdje će u toku narednog dana sudski vještak medicinske struke izvršiti pregled, a po potrebi i obdukcija. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumetovanju navedenog događaja, saopćeno je iz MUP KS-a.

Fena


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *