Oblačno vrijeme sa slabim snijegom do kraja sedmice

Published On 6. January 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme s mjestimično slabim snijegom, a u zapadnim područjima s kišom. Nešto manje oblačnosti je u Hercegovini i na sjeveru zamlje.

 

Visina snijega u 07.00 sati (cm): Ivan-sedlo 32, Sokolac 28, Jajce 27, Mrkonjić Grad 25, Sarajevo i Srebrenica 23, Rudo 19, Bugojno 18, Tuzla 14, Drvar 11, Foča, Višegrad i Zenica 10, Gacko i Livno 8, Goražde 7 i Doboj 5.

Temperature u 07.00 sati: Ivan-sedlo i Kupres -6 stepeni, Sokolac -5, Sarajevo -3, Bugojno i Livno -2, Srebrenica -1, Drvar, Gradačac, Jajce, Tuzla i Zenica 0, Bihać, Doboj, Goražde, Sanski Most i Trebinje 1, Banja Luka i Zvornik 2, Mostar 3, Stolac i Čapljina 4 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u jutarnjim satima s mrazom i slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. Tokom dana, očekuje se postupan prestanak padavina. U zapadnoj i sjeverozapadnim područjima pretežno oblačno uz moguću susnježicu ili kišu prijepodne.

Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda očekuje se u Hercegovini i na sjeveru zemlje.

U večernjim satima i tokom noći u cijeloj zemlji postupno hladnije. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od – 2 do 3, na jugu do 8 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa slabim snijegom. Tokom dana očekuje se postupan prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura oko 2 stepena.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine u srijedu će biti umjereno oblačno vrijeme.

U sjevernim područjima je pretežno oblačno. Vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Jutarnja temperatura od -10 do -5, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu do 8 stepeni.

U BiH u četvrtak, 8. januara, bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -7 do -2, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura od 1 do 6, na jugu do 10 stepeni.

petak, 9. januara, bit će pretežno oblačno vrijeme, mjestimično u Bosni sa slabim snijegom i susnježicom. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura od 2 do 9, na jugu do 11 stepeni.

U BiH u subotu, 10. januara, bit će pretežno oblačno vrijeme, mjestimično u Bosni sa slabim snijegom i susnježicom. Jutarnja temperatura od – 1 do 4, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu do 11 stepeni.

nedjelju, 11. januara, bit će pretežno oblačno vrijeme, mjestimično u Bosni s kišom, susnježicom i snijegom, a u Hercegovini s kišom. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura od 3 do 8, na jugu do 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

oslobođenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *