Odata počast heroinama Suadi Dilberović i Olgi Sučić

Published On 6. April 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

 

U sklopu obilježavanja 6. aprila, Dana grada Sarajeva, danas su zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ranko Čović, zajedno sa delegacijom Studentskog parlamenta i delegacijom Grada Dubrovnika, te predstavnicima Općina Centar i Novo Sarajevo, položili cvijeće na mostu stradanja heroina Suade Dilberović i Olge Sučić upamćenih po hrabrosti i odlučnosti da u mirnim demonstracijama, 5. aprila 1992. godine, zajedno sa svojim sugrađanima, zaustave zlo koje se nadvilo nad njihovim Sarajevom.

 

– Tog dana kada su se građani Sarajeva spontano okupili da pruže otpor bezumlju, zločinu i zlu one su među prvima položile svoje živote za ono što mi danas imamo. Pripadale su različitim konfesijama i na taj način su pokazale kako ovaj grad ne želi da ih neko dijeli na jedne, druge, treće. Isto tako, primjer su studentima kako se zapravo treba čovjek postaviti u životu i kako je nekada ideja važnija i od samog života, rekao je Ranko Čović, dogradonačelnik Sarajeva.

Šemsudin Brković, iz delegacije Grada Dubrovnika, istakao je da su došli na ovo mjesto kako bi odali počast dvjema brutalno ubijenim djevojkama.

– One su na most došle da traže pravdu, istinu, ljubav za ovaj grad, međutim, tu su izgubile svoje mlade živote. Ja poručujem svim mladim ljudima da se vode tim primjerom, dodao j

Oslobođenje.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *