PROBLEMI Hadžićani godinama nezadovoljni gradskim prijevozom: GRAS lani propustio više od 10.000vožnji

Published On 7. April 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Vijesti

 

Vozači preduzeća GRAS na liniji Ilidža – Hadžići – Drozgometva prošle godine ispustili su više od 10.000 vožnji. Ovo su podaci iz informacije o radu GRAS-a na području hadžićke općine za 2014. godinu, koja je razmatrana na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Hadžići.

Postalo neizdrživo

Mada su vijećnici prošle godine građanima saopćili da su postigli dogovor s rukovodstvom GRAS-a o tome da će riješiti ovaj gorući problem, to se nije desilo. Štaviše, gradski prijevoz u prošloj godini bio je najlošiji do sada, što pokazuju podaci o ispuštenim linijama. Od planiranih 1.370 vožnji u avgustu na liniji Ilidža – Hadžići – Drozgometva u 2014. realizirane su samo 282, a otkazano čak 1.088 vožnji. Slično je i u julu, kada je otkazano 1.084, u junu 948, decembru 909… Vožnje otkazuju i na drugim relacijama Ilidža – Tarčin – Vukovići, Ilidža – Mokrine… – Zna se desiti da zaredom otkažu i po dvije, čak i tri linije. S druge strane, autobusi prema drugim općinama redovno voze. Postalo je neizdrživo. Nakon što ispuste linije, nastaju ogromne gužve, građani su nervozni… Ne znam zašto nadležni ništa ne čine da se ovaj problem riješi – kazao nam je građanin Miralem Šehić.

Hadžićanin Ahmed Čović tvrdi da građani svakodnevno muku muče dok stignu na posao i u školu.

 Bez rješenja

– Najgore je u jutarnjim satima i kada se ljudi vraćaju s posla. Godinama naši vijećnici samo konstatiraju problem koji mi najbolje znamo, ali ga ne rješavaju. To je žalosno – ogorčene je Čović.

 

U GRAS-u šute

Direktor preduzeća GRAS Avdo Vatrić (SDA) jučer nije odgovarao na naše pozive. Na pitanja o problemima građana Hadžića s prijevozom nisu nam odgovorili ni u pres-službi GRAS-a.

avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *