Hadžići : Nikada se neće zaboraviti

Published On 19. June 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

 

U povodu obilježavanja pogibije pripadnika teritorijalne odbrane  i MUP-a RBiH ,mjesnih zajednica Grivići  i Drozgometva,  organizovano je više manifestacija. Bilo je ovo sjećanje na velike heroje, hrabre borce čeličnog srca , koji su  se s puškom u ruci suprostavili tehnički daleko nadmoćnijem agresoru. Iako su znali da ga ne mogu odbraniti, ostali su u svome mjestu dok su imali posljednji metak.

U želji da sačuvaju svoje ognjište poginuli su: Hasan Dupovac, Emir Dupovac, Adnan Dupovac, Dinan Dupovac, Fahrudin Čović, Vahid Čović, Meho Čović,  Derviš Mujić, Amir Mujić, Midhat Drina i Ejub Drina.

-Ovo je sjećanje na velike heroje odbrane Grivića.Ostati će zapisano da su ovo područje branili mjesec dana. Tehnički –remotni zavod, vojna ustanova, gdje su bile velike velike količine municije, i gdje se proizvodila najmodernija vojna oprema,  nalazi se uz selo.  Iako  su više puta pokušavali agresor ga nije mogao osvojiti sve dok im nije ponestalo municije.

U povodu 21. juna položeno je cvijeće i proučen Jasin. Cvijeće na spomen- obilježje položio je i Muharem Fišo, ministar  za boračka pitanja KS, zatim delegacije mjesne zajednice  Grivići,  Općine, boračkih organizacija i drugi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *