U Hadžićima ni mrtvi nemaju mira ŠOKANTNO Na gradskom groblju u mezarima spavaju psi!

Published On 24. July 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

 

Nevjerovatne fotografije hadžićkog gradskog groblja

 

Na gradskom groblju „Kopišanj“ u Hadžićima, koje je prije desetak godina dato na upravljanje KRO “Komunalac”, caruju psi lutalice.

Razbijaju vazne i cvijeće koje građani ostavljaju svojim najmilijima, kopaju mezare, pa čak i spavaju u njima.

Iako za ukop i održavanje mezarja i grobalja građani KRO “Komunalac” izdvajaju značajna sredstva, ova organizacija godinama se nemarno odnosi prema svom poslu.

– Prošlo je više godina otkad je Gradsko groblje prošireno i ograda skinuta. Nadležni do sada ništa nisu uradili da se groblje zagradi i tako spriječi ulazak životinja. Osim pasa lutalica, mještani na ovom mjestu viđaju i ovce. Ovakvo nešto nema nigdje. Uvijek govore jedno te isto. Da je projekt urađen, da će to biti urađeno naredne godine… Koliko su do sada građani platili za ukop mogli su od tog novca groblje zagraditi i uraditi sve druge poslove – kažu ogorčeni građani.

Odlukom Općinskog vijeća Hadžići KRO “Komunalac“ radi dodatne poslove iz domena građevinske operative, pa je Gradsko groblje i zbog toga zapostavljeno.

No, za takvo što kadrovi SDA redovno bivaju nagrađeni, pa je tako dosadašnji direktor „Komunalca“ Mujo Fišo unaprijeđen za ministra saobraćaja Kantona Sarajevo. Na njegovo mjesto imenovan je Enes Kazić, dosadašnji zamjenik načelnika općine Hadžići Hamde Ejubovića (SDA).

Autor: A. Nu.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *