Na takmičenju više od 300 strijelaca: Najbolja ekipa iz Maglaja

Published On 28. July 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Sport, Vijesti

 

U povodu 27. jula Dana ustanka naroda BiH u Hadžićima je održano takmičenje u streljaštvu na kojem je učestvovalo preko 300 takmičara gotovo iz svih općina F BiH.

U ekipnom plasmana za muškarce prvi je SKI klub iz Maglaja. Drugi su strijelci Igmana  iz Hadžića, dok su treći takmičari iz Tuzle. Ekipa Konjuha iz Živica je četvrta, dok su takmičari iz Donjeg Vakufa peti.

I kod žena vodila je uzbudljiva i neizvjesna borba.Primat najboljih pripao je Igmanu iz Hadžić. Drugi je Konjuh iz Živinica,dok su tuzlanke treće.Četvrta je ekipa iz Donjeg Vakufa, peti Maglaj…

U pojedinačnom takmičenju za muškarce prvo mjesto osvojio je Fikret Smajlović iz Maglaja.Sead Letic iz Donjeg Vakufa je drugi, a Enes Smajić iz Konjuha Živinice treći.

I kod žena prvo mjesto pripalo je takmičarki iz Maglaja. Epitet  najbolje ponijela je Hasna Hamzić.Druga je Irhana Bosnić iz Igmana, dok je Melisa Klopić iz Konjuha treća.

-Sake godine  takmičenje je sve masovnije.Imali smo predstavnike iz gotovo svih općina FBiH.Time se ponosimo. Ovo je dokaz našeg rada,  kazao nam je Ibrahim Durmo, domaćin takmičenja.

Najboljim ekipama i pojedincima ministar za boračka pitanje kantona Sarajevo Muharem Fišo uručio je medalje, diplome i pehari.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *