MUJO IBRICA ( SBiH ): Moraju se čuti mišljenja građana, zajednički rješavati njihove problemi, biti im na usluzi, oni su ti koji daju ocjene o našem radu

Published On 27. January 2017. | By saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

Na  sjednici Općinskog vijeća Hadžići usvojen je izvještaj o  realizaciji Programa rada Općinskog vijeća i stručne službe , kao i Izvještaj o radu Jedinstvenog općinskog organa uprave za  2016. i  program rada za ovu godinu.

Mujo Ibrica ( SBiH ), koji na sjednicama Općinskog vijeća često postavlja životna pitanja građana,i traži njihovo  rješavanje,   ističe da  je  prvo trebalo da o  izvještajima  raspravljaju građana, odnosno  zborovi ili savjeti mjesnih zajednica.

-Često govorim da se prvo mora čuti mišljenje ljudi.Oni  su ti koji trebaju da kaže kakav je bio rad  svih službi, Općinskog vijeća, koji su problemi u zdravstvu, kako su zadovoljni  radom komunalnih preduzeća, inspekcijom,prevozom  i svim drugim životnim pitanjima. To se treba  spustiti u bazu.Moraju se aktivirati   sve mjesne  zajednice.Do sada u mnogim od njih ne vidim zadovoljavajući  rad.

Oni su ti koji  trebaju  biti žila kucavica. Moraju   znati sve problema građani ,  vidjeti na koji način ih rješiti.

Trebaju  uspostaviti saradnju sa nama, vijećnicima ,da zajedno budemo građanima na usluzi, jer mi smo njihov servis.Oni su nas birali,moramo   zajedno raditi na  rješavanju  svih problema.

Nelogično je,  recimo, da mi raspravljamo o svome radu,  o izvještaju Općinskog vijeću.

Tu moramo prvo čuti mišljenje baze, građana, oni najbolje znaju  kakav je rad,koji su problemi. Gađani su ti koji najbolje  mogu dati    ocjenu o radu svojim predstavnika, kazao je Mujo Ibrica.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *