derbi-sarajevo-zeljeznicar-e1461325716336(1)

POTVRĐENO IZ FS BIH Sarajevo i Željezničar dobili licence za igranje evropskih utakmica

Objavljeno 8. May 2017. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Sport, Vijesti

Fudbalski klubovi Željezničar i Sarajevo dobili su licence za učešće u UEFA-inim takmičenjima naredne sezone, piše Patria.

Prvostepena komisija NFSBiH je pozitivno odgovorila na zahtjev Željezničara, koji je ispunio sve kriterije, administrativne, sportske, zakonske, infrastrukturne i finansijske, odnosno sve što je predviđeno Pravilnikom o licenciranju klubova Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine.

FK Željezničar je učešće u evropskim takmičenjima osigurao još prije nekoliko kola, a podsjećamo da će ovaj put utakmice biti igrane na obnovljenom Stadionu Grbavica, koji također ispunjava kriterije za odigravanje evropskih susreta.

Biće to prvi put nakon punih 13 godina da Željezničar u evropskim takmičenjima igra kao domaćin u Dolini ćupova.

Fudbalski klub Sarajevo također je ispunio sve potrebne kriterije, uključujući administrativni, sportski, zakonski, infrastrukturni i finansijski segment.

Razmatrajući zahtjev kluba, Prvostepena komisija  Saveza je pregledala izvještaje i eksperata za pojedine kriterije sačinjene na osnovu dostavljene dokumentacje kluba i utvrđeno je da FK Sarajevo ispunjava sve potrebe obaveze određene Pravilnikom o licenciranju klubova Nogometnog/ Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, igrači Fudbalskog kluba Sarajevo prije nekoliko dana uspjeli su i rezultatski obezbijediti plasman u evropsko takmičenje, a dobivanjem licence potvrđeno je i sa administrativne strane, da će svi navijači i simpatizeri Bordo kluba, moći gledati međunarodne utakmice svog voljenog kluba na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” ovog ljeta.

Željezničar i Sarajevo tri kola prije kraja prvenstva bore se za naslov prvaka BiH, dok Sarajevo igra i finale Kupa protiv Širokog Brijega.

Patria.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>