Hadžići Sjećanje na velike heroje

Objavljeno 16. June 2017. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Vijesti

U povodu obilježavanja godišnjice  pogibije pripadnika teritorijalne odbrane  i MUP-a RBiH  MZ-a  Grivića i Drozgometve , organizovati će se   više manifestacija.

Biće je ovo sjećanje na velike heroje, hrabre borce čeličnog srca , koji su  se s puškom u ruci suprostavili tehnički daleko nadmoćnijem agresoru.

Iako su znali da ga ne mogu odbraniti, ostali su u svome mjestu dok su imali posljednji metak.

U želji da sačuvaju svoje ognjište poginuli su: Hasan Dupovac, Emir Dupovac, Adnan Dupovac, Dinan Dupovac, Fahrudin Čović, Vahid Čović, Meho Čović,  Derviš Mujić, Amir Mujić, Midhat Drina i Ejub Drina.

 U nedjelju 16. juna u 10 sati, u Sportskoj dvorani, organizovati će se turnir u odbojci  učenica osnovnih i srednje škole. U utorak, 20. jula, u 18,30 sati, na igralištu OŠ „6  mart“ odigrati će se tradicionalna  nogometna utakmica između  Grivića i Vrančića. Biće interesantno pogledati susret  ekipa JOB-a – i RVI-a.

Centralna manifestacija je u srijedu, u 13, 30 sati na šehidskom mezarju  Grvići,a u 14,30 sati na mezarju Vrančići, gdje će se  položiti cvijeće i proučiti Jasin.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>