HADŽIĆI: U Binježevu ponovo saobraćajna nesreća

Objavljeno 10. October 2017. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Crna hronika, Vijesti

Na putu Sarajevo-Mostar, Binježevo je jedna od „crnih tačaka“.Česte su saobraćajne nesreće u kojima, na žalost, bude povrijeđenih, pa i poginulih.

Današnja   saobraćajna nesreća, u kojoj su  učestvovala  tri automobila, prošla je, srećom, samo sa materijalnom štetom.

Sva tri automobila kretala su se iz pravca Hadžića . Vozač automobila Škoda  , udario je u Fiat ,  i tom prilikom odbacio ga  s kolovoza.  U neposrednoj blizini, gdje se nesreća dogodila , nalazi se pekara i ambulanta,a samo  nekih sto metara prije nesreće    i područna  osnovna škola.Sreće je da u trenutku nesreće nije bilo pješaka, a ovaj dio puta je naročito  frekventan.

 Zatim  je vozač automobila    Golf II, koji se kretao iza Škode,  udario u ovo auto. Na sva tri vozila   pričinjena  je materijalna šteta, a najviše na škodi.

Uviđaj su obavili pripadnici policije KS.

Na ovom dijelu  puta postoji i stalni  radar.Pa, i  pored  toga  česte su saobraćajne nesreće.Vozi  se  preko  dozvoljele brzine, ne drži  odstojanje i vožnja  se često ne prilagođava uslovima puta, tako da je ljudski faktor i  ovdje glavni uzročnik nesreća.

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>