873x400 (1)

Više od preljuba: Najčešči uzrok svađa u vezama i brakovima

Objavljeno 23. October 2017. | Autor: saliha | Magazin

Kada je u pitanju ljubav, iz takta nas mogu izbaciti razne stvari, ali znate li koji je zapravo najčešći uzrok svađa u vezama i brakovima? Suživot dvoje partnera osim lijepih trenutaka sa sobom nosi i razne probleme, a jedan od najvećih je – nered. Naime, istraživanja su pokazala da je upravo nered okidač burnih svađa.

 Gomilanje nepotrebnih sitnica poput sportske opreme, pokvarenih aparata i nepotrebnog alata bez ciljanog mjesta za pohranjivanje iz takta izbacuje žene. S druge strane, muškarci ne podnose na desetke nepotrebnih sentimentalnih sitnica koje njihove partnerice čuvaju još od osnovne škole te razne vrste pokućstva koje ne služe ni kao ukras. 

 Podaci su rezultat jednog istraživanja provedenog na više od 2.000 parova koji dijele zajednički prostor, a svađe oko manjka prostora rezultiraju i prekidom veze. Psiholozi savjetuju kako je kompromis ključ uspjeha veze, ali i prvobitna spremnost partnera da mijenjaju navike stečene dok su samovali.

  Jedan od osam parova priznao je kako neželjene partnerove stvari namjerno potqjno uništava. Godišnje se zbog nereda u prosjeku dođe do 32 svađe, po jedna u 14 dana..

avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>