muharem_fiso_4

BORAČKI MINISTAR UZ BORAČKE INTERESE Protiv prodaje Arapima: Fišo traži da Veliko polje bude nacionalni borački park

Objavljeno 4. November 2017. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

Ministar za boračka pitanja Vlade KS Muharem Fišo (BPS) iznio je na koordinacionom odboru za obilježavanje manifestacije “Igman – odbrana Bosne i Hercegovine” prijedlog da Veliko polje na Igmanu, koje je uz Malo polje mjesto gdje je zaustavljena agresorska ofanziva, bude proglašeno prostorom od posebnog boračkog značaja i na taj način se spriječi prodaja arapskim kupcima.

 Fišo je ovaj svoj prijedlog obrazložio činjenicom da je, navodno, OV Hadžići zatražilo izradu elaborata o prodaji Velikog Polja arapskim investitorima i da su u tom smjeru već poduzeti neki koraci o čemu je redakcija BNN-a pisala.

U međuvremenu redakcija BNN-a je došla i do elaborata Općine Hadžići u vezi sa prodajom Velikog Polja, o čemu ćemo uskoro pisati opširno s obzirom da se sprema prodaja doslovno nacionalnog blaga, u zdravstvenom, turisitčkom i historijskom smislu, strancima koji od takvih prostora, uglavnom, prave rezervate za pripadnike njihovih nacija.

Prijedlog Fiše je na koordinaciji naišao na opće odobravanje, mnogi borački predstavnici i bivši komandanti nisu znali da se Općina Hadžići sprema na ovakav korak prodaje Velikog Polja, pa će konkretni koraci biti poduzeti u narednih nekoliko dana kada će sa raznih instanci Bosne i Hercegovine krenuti zajednička inicijativa za zaštitu Velikog Polja od prodaje i uzurpacije.

Izvor: 

BNN.BA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>