Voda za piće u Hadžićima ponovo zamućena i ne smije se koristiti

Objavljeno 16. December 2017. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti


 Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ d.o.o. Hadžići obavještava korisnike usluga koji se vodom za piće snabdijevaju sa vodovodnog sistema „Krupa“ Hadžići, da je  ponovo došlo do zamućenja vode za piće i da se ista ne koristi za piće i u sanitarne svrhe. 

Tako  građani Hadžići ponovo  ispaštaju zbog  bespravne sječe šume, i tako će, kažu stručnjaci,  biti često, usljed prvih kiša.

Tako vam radi vlast i vijećnici, koji godinama, prilikom razmatranja informacija usvajaju iste zaključke.Tako vode brigu o građanima, svojim biračima.

Iako iz Uprave za šumarstva KS više od deset godina upozoravaju nadležne  da moraju nešto učiniti, da se suzbije bespravna sječa, jer ako se to ne zaustavi  posljedice će osjećati  na duži period. I došlo je do toga.

A vlast i vijećnici, ponovo će govoriti isto. Navikli su na to.

Plaću načelnika  općine povećali su  u rang gradonačelnika, a njegovim pomoćnicima  na koefijentima  bi pozavidjeli  i pojedini ministri.

Iako su i do sada imali najveća primanja.

I vijećnici  su sebi povećali paušal. Bez imalo stida i srama.Iako čak oko 6.000 građana Hadžića, njihovih birača, primaju neku od vidova socijalne pomoći, jedva sastavljaju kraj s krajem..

U prvih sumrak možete ih vidjeti kako pretražuju kontejnere. Za razliku od vijećnika oni imaju stida, i ne žele da ih ko vidi.Mada za takvo stanje ni najmanje  nisu krivi, već njihova vlast.

To su  isti vijećnici koji su ove godine usvojili informaciju da se u Općinu Hadžići  primi još šest činovnika, iako nikada u Općini  Hadžići nije bilo više administrativaca kao danas.

To su  ti isto  vijećnici koji  su i ove godine  vlastima u Općini Hadžići omogućili  da raspišu   konkurs za prijem u radni odnos.

Iako se funkcioneri viših organa vlasti hvale kako su donijeli Odluku da u držane institucije  nema  više primanja, jer je i ovakvo  preglomazna  administracija. Jedno se govori, drugo radi.

To su vijećnici koji su donijeli Odluku da se u srcu Hadžića uništi park, dragulj  ove Općine.Govorili su da će se tu graditi autobuska stanica, čekaonica po evropskim standardima, sa centralnim grijanjem, toaletom, klupama…

Ustvari, park su uništili da se u tom  bivšem zelenilu , dragulju  Općine , izgradi prodavnica  boja i lakova, pekara….

Mogli bi još dugo nabrajati.

 A, vi građani ponovo ćete dobivati obavještenja da  usljed prvih padavina voda nije za piće.

 I da ćete o  svim narednim mjerama koje će se preduzimati do normalizacije stanja,  biti informisani putem medija, na web strani preduzeća: www.jkpkomunalac.ba i obavještenja istaknutih na vidnim mjestima u naseljima i na ulazima objekata kolektivnog stanovanja.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>