mehremic

PRVO POJAČANJE Adi Mehremić potpisao ugovor na godinu i po dana sa Željezničarom

Objavljeno 22. December 2017. | Autor: saliha | Sport

SARAJEVO, (Patria) – Sada već bivši fudbaler austrijskog St. Poltena, Adi Mehremić, potpisao je jednoipogodišnji ugovor sa FK Željezničar.

Adi Mehremić je rođen 26.4.1992. godine u Sarajevu. Prošao je Omladinsku školu Radnika iz Hadžića, a potom je u BiH igrao za Olimpic i Velež.

Nakon toga je Adi igrao u slovačkom Ruzomberoku, latvijskom Spartaksu, češkom Frydek-Misteku, te ponovo za slovačke ekipe, Senica i Spartak Myjava. Posljednji klub za koji je Mehremić igrao je austrijski St. Polten.

- Moram priznati da mi je srce stvarno ispunjeno dolaskom u Želju. Velika čast, zadovoljstvo, ali i obaveza što ću nositi plavi dres i grb na prsima. Želim opravdati očekivanja svih koji vjeruju u mene, sportskog direktora, stručnog štaba, kluba i navijača. Želim pokazati ono najbolje na terenu – kazao je Adi Mehremić.

- Dobijamo igrača odličnih fizičkih mogućnosti. Može igrati na više pozicija u odbrani i očekujemo da donese dodatni kvalitet u našu igru – dodao je Saša Papac, sportski direktor FK Željezničar.

Mehremić igra na poziciji lijevog beka, a pokriva i poziciju centralnog defanzivca. Potpisao je ugovor do kraja naredne sezone.

Patria.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>