barazspp

RUKOMET EHF objavio učesnike baraža, na spisku nema Bosne i Hercegovine

Objavljeno 15. January 2018. | Autor: saliha | Sport

SARAJEVO, (Patria) – Oficijelna stranica Evropske rukometne federacije (EHF) objavila je danas listu učesnika baraža za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine igra u Njemačkoj i Danskoj.

Iako je reprezentacija naše zemlje s dvije pobjede protiv Švicarske zauzela prvo mjesto u grupi 6 sa tri pobjede iz četiri utakmice i samim tim izborila plasman u razigravanje, EHF još uvijek nije zvanično potvrdio rezultat subotnje utakmice kada smo u Tuzli savladali Švicarse rezultatom 21:15.

Razlog tome je opća konfuzija koju je prouzrokovalo pojavljivanje Tomislava Nuića na parketu Mejdana, kojeg delegat utakmice Darko Repenšek iz Slovenije nije uvrstio na spisak igrača za ovaj meč iako je prvobitno bio najavljen.

Repenšek je priznao svoj propust i preuzeo odgovornost, a danas je poslao svoj izvještaj u EHF. Rukometni savez BiH će sigurno biti novčano kažnjen jer i on djelom snosi krivicu za cjelokupnu situaciju, ali nadamo se da će biti izbjegnute dvije najteže kazne – ponavljanje utakmice ili, još gore, pobjeda Švicarske za zelenim stolom, piše sportsport.ba.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>