HADŽIĆI TURNIR U STRELJAŠTVU: Najbolji Irhana Bosnić i Hajro Bečić

Objavljeno 29. January 2018. | Autor: saliha | Sport

Više od 30 ekipa iz FBiH učestvovalo je na 51. tradicionalnom turniru u streljaštvu, koji je održan u organizaciji SD Igman iz Hadžića.

I ovog  puta hadžićani su se pokazali kao dobri domaćini,a ovo takmičenje  pamtiti će se  i po značajnim  rezultatima.

Najbolja u ženskoj konkurenciji bila je Irhana Bosnić iz strljačkog kluba Igman iz Hadžića , a kod muškaraca epitet najboljeg ponio je  Hajro Bečić iz SIK Banovići.

Kod žena drugo mjesto zauzela je Hasna  Hamzić iz Maglaja, dok  je Melisa Klopić iz  Živinica treća.Četvrto mjesto osvojila je Amna Avdibegović iz Ilidže, a peto  Mirela Ramić iz Tuzle.

I kod muškaraca vodila se uzbudljiva borba.Drugi je Šaban Fatić iz Hadžića, a treću poziciju zauzeo je  Mirsad Hasić iz Tuzle.Četvro i peto mjesto osvojili su Edin Šahman i Izudin Hasanović obijica iz streljačkog kluba iz Maglaja.

U ukupnom plasmanu, prvo mjesto i pobjednički pehar  kod žena pripao je SK Igman iz Hadžića.Druge su takmičarke iz SK Ilidža, a treće Živinice.

U muškoj konkurenciju u ukupnom plasmnu prvi su strijelci Maglaja,drugi  iz Tuzle, a treće  domaćinu turnira Igmanu iz Hadžića.

- Za organizaciju, takmičenje i sve druge uvjete organizatoru turnira moramo uputiti sve čestitke .Pokazali su se kao izvanredni domaćini, i naredne godine rado ćemo se odazvati na ovo takmičenje, rekli su nam predstavnici  ekipa sa kojima smo razgovarali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>