DSC02655

SJEDNICA OV HADŽIĆI: Zašto nije održana temska sjednica o problemima u zdravstvu ?

Objavljeno 31. January 2018. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

Vijećnici SDP-a  i DF-a nisu prihvatili ni jedan izvještaj o radu ,a  istakli i  problem što nadležni ne odgovaraju na vijećnička pitanja

 

Mada je na današnjoj  sjednici Općinskog  vijaća  bilo samo šest tačaka dnevnog reda, i uglavnom  se radilo  o izvještajima  za prošlu  i programu za ovu godinu, bilo je dosta burno.

Vijećnici   SDP-a i DF-a  nisu prihvatili   izvještaj o  radu načelnika Općine za 2017. godini.Nisu podržali  ni izvještaj o radu Jedinstvenog općinskog organa uprave  za prošlu godinu, ni izvještaj o radu Općinskog vijeća.

Zamjerki je bilo da  se iz programa rada Općinskog vijeća, primjera radi,  bez ikakvog  razloga  izbacilo održavanje    temaske sjednica , iako je to bilo planirano. O ovoj životnoj temi, i problemima  u zdravstvu,na koje su ukazivali građani , moralo se, kako kažu,  raspravljati , i tražiti načina da se stanje  u ovoj oblasti poboljša.

Polemika se vodila  i zašto se površno ili gotovo nikako  ne  odgovara  na vijećnička pitanja.

Mirsad Dupovac ( SDP ) istakao je da se ovdje ne poštuje mišljenje vijećnika. Naglasio  je da nadležni krše  poslovnik o radu neodgovarajući na vijećnička pitanja.

Mujo Ibrica (SBiH ) između ostalog naglasio  je da Općinsko vijeće u prošloj godini nije ispoštovalo ni  odluku  iz programa rada Općinskog vijeća da se po pitanju problema u zdravstvu  održi posebna temaska sjednica Općinskog vijeća.

-Sada je situacija mnogo teža od vremen kada  je u Programu rada donesena odluka da se po pitanju zdravstvna na području naše općine održi temaska sjednica . Ni sada mi nije jasno zašto se nije dozvolilo održavanje temaske sjednice, ako je to bila Odluka Općinskog vijeća,koja je čak  pretočena u Program rada, naglasio je Ibrica.

Na  sjednici Općinskog vijeća  usvojen je Prijedlog  Odluke o pristupanju  izmjene i dopune  Statuta Općine Hadžići. Na istoj sjednici, kao druga tačka dnevnog reda, usvojen je  i Nacrt Statutarne odluke o izmjeni statuta Općine Hadžići.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>