873x400 (3)

OSIPANJE KADRA Klub SDA u Skupštini KS napustili Ademović, Okerić i Mekić, pridružili se Konakoviću

Objavljeno 11. February 2018. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Vijesti

 

Klub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo napustila su trojica zastupnika i to Kemal Ademović, Elvedin Okerić i Amel Mekić, a kako saznajemo uskoro bi im se trebali pridružiti i još neki zastupnici iz SDA.

Oni su formirali zaseban klub u okviru kojeg će djelovati u narednom periodu u Skupštini KS. Špekulira se da bi im se mogao pridružiti i Amor Mašović.

Riječ je o zastupnicima koji podržavaju rad i djelovanje premijera KS Elmedina Konakovića, koji je obznanio da napušta SDA i da formira svoju listu s kojom će nastupiti na narednim izborima.

Konaković ima podršku i u nekim članovima SDA u općinskim vijećima u Kantonu Sarajevo. Tako saznajemo da će se Konakoviću pridružiti Nermin Muzur i Tarik Stambolić iz Općinskog vijeća Ilidža, zatim Mirza Selimbegović i Toni Vukadin iz Općinskog vijeća Novi Grad, dok će se iz općinskih vijeća Vogošća i Centar naredne sedmice nekoliko vijećnika pridružiti Konakoviću.

Klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>