Postavljeno spomen-obilježje stradalom Dženanu Memiću u Velikoj aleji na Ilidži

Objavljeno 17. February 2018. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Vijesti

U Velikoj aleji na Ilidži danas je u 13 sati  postavljeno spomen-obilježje na mjestu gdje je stradao mladić Dženan Memić, 8. februara 2016. godine. Klesani kamen, visok 1.80 metara i širok 90 centimetara, urezan je s lijeve strane, što simbolizira Dženanovu povredu. Na kamenu je ispisan i tekst koji završava porukom: “Kada zulum postane pravilo, otpor postaje obaveza.”

Porodica Memić više od dvije godine pokušava otkriti istinu o Dženanovoj smrti. U noći 8. februara 2016. godine Dženan je bio u društvu djevojke Alise Mutap kada je zadobio povrede glave, od kojih je 15. februara 2016. godine preminuo na KCUS-u.

Slučaj se prvobitno vodio kao saobraćajna nesreća, zatim kao ubistvo po nepoznatom počiniocu, da bi Tužilaštvo KS za nekoliko mjeseci ponovo prekvalifikovalo djelo u saobraćajnu nesreću. U toku je postupak protiv Ljube i Bekrije Seferovića kojima se sudi za izazivanje saobraćajne nesreće i sprečavanje dokazivanja. Porodica Memić od samog početka smatra da je Dženan ubijen.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>