Nikšić: SDA nas poziva u vlast, a podršku daju HDZ-u i SNSD-u

Published On 10. February 2019. | By saliha | Globus

 

SARAJEVO, (Patria) – Glavni odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) odlučio je u subotu navečer da ta partija ipak ne ide u koaliciju sa nacionalnim strankama na federalnom i državnom nivou. 

„Svjesni smo da kažnjavamo SDP u Tuzli, ali uz sva priznanja našoj najjačoj organizaciji, Glavni odbor je ocijenio da ne trebamo odustati od principa“, rekao je novinarima u Sarajevu predsjednik SDP-a Nermina Nikšića, nakon sjednice Glavnog odbora koja je trajala 11 sati.

Predsjednik SDP-a je izjavio da nije fer da SDA poziva BH blok u vlast, dok istovremeno daje podršku članovima HDZ-a i SNSD-a za domove naroda u federalnom i državnom parlamentu.

Iz SDA su ranije pozvali članice BH blok – SDP, DF i NS – da im se pridruže u federalnoj i državnoj vlasti kako bi se zajedno suprotstavili, kako su poručili, retrogradnim politkama u Bosni i Hercegovini ali i izvan zemlje.

“SDA je igrala dvostruku ulogu, pozivajući Bh. blok u vlast, a u isto vrijeme iskoristila priliku da ojača poziciju SNSD-a i HDZ-a”, rekao je Nikšić novinarima ističući da je SDA na takav način sama urušila svaku mogućnost ulaska SDP-a u vlast.

Patria.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *