VREMEPLOV: Turniri i općinka liga u Hadžićima punili stadion…

Published On 27. February 2019. | By saliha | Sport

 

Stariji građani  Hadžića sigirno se  sjećaju kako je od marta pa do kraja  jeseni na stadionima osnovne škole u Hadžićima i pomoćnom stadionu Radnika održavala takmičenja u malom i velikom nogometu.

Finalna utakmica igrala bi se na glavnom stadionu Radnika u povodom 5.aprila Dana oslobođenja Hadžića. Bio bi to veliki praznik. Sa zastavama i transparentima  stadion Radnika bio je dupke pun. Dolazile bi gotovo svi iz sela, bile bi tu i nane i dede da i oni  daju  svoju podršku .Skidale bi se roletne sa prozora, stradali bi još poneki rekvizit iz kuće, a sve sa ciljem ko će, kako i na koji način, dati veću podršku  svjim ljubimcima.

A poslije završetka meča i pobjede bilo bi to slavlje za pamćenje.

Turniri  bi se održavali i u povodu 1. i 25. maja, zatim tu je i obavezna općinska liga u malom nogometu. Kao na pravom takmičenju,  bilo bi  proljetno i jesenje prvenstvo,a  za svaku ekipu igrači bi se obavezno morali registrovati.

Stadion kod osnovne škole u Hadžićima bio bi pun.Takmičenje bi trajala cijeli dan  subotom i nedjeljom, a na oglasnoj ploči u centru Hadžića objavljivala bi se tabela, najbolji strijelci takmičenja, isključenja, kazne, raspored za naredno kolo…

Bile bi tu i radničke sportske  igre.Takmičile su se  ekipa iz radnih organizacija.Danas toga, na žalost, nema.

Takmičenja, koja   bi se danas organizovala,  bile bi kratkog daha.Uglavnom u organizacije jedne od stranke ili njihovih članova.

Prije rata općinska liga bila bi od proljeća do kasne jeseni.Gotovo tokom cijele godine.

Danas se sve promijenilo.

Na slici je jedna od ekipa sa takmičenja.Danas su to starije osobe, dede , koji se samo  sa uzdahom  sjećanju tih takmičenja, utakmica …Bilo bi više gledalaca nego kada bi se igrala utakmica Radnika.

 Kakva najvijanja : Naprijed  „Grive, Žune“,“ tarčinci su najbolji“….. zvonila bi zvona, toliko bi bilo bučno da bi se nekada i zvižduk  sudije  jedva čuo…I to dovoljno govori o  takmičenju, kojeg  danas, na žalost nema.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *