Obilježen 6 „ mart“ Dan reintegracije Hadžića :Veliki aplauzi za nanu Fatu

Published On 6. March 2019. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Polaganjem cvijeća na šehidska mezarja i spomen-obilježja, sportskim, kulturnim i drugim manifestacijama danas  je obilježen 6. mart Dan reintegracije općine Hadžići.

Tom prilikom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je najviše  aplauza dobila nana Fata Orlović, koja je bila počasi gost današnje sjednice.

-Žalosno je šta se ovo danas radi.Takav njihov rad doprinosi da nam ljudi odlazi iz zemlje. Ono što me brine je da nam ode mladost, mladi i školovani ljudi, koji bi trebali graditi ovu zemlje. Sve to političari  mirno posmatraju, za to uopšte  ne „haju“.Kao da se ništa ne dešava.Ko će graditi zemlje ako neće mladi, sposobni školovani kadrovi.Oni se školuju da bi ih ovi pustili da izgrađuje drugu zemlju.Ljudi, moramo raditi da nam mladi ne odlaze , moramo ih zadržati.Mladi su naša nada, naša budućnost, u dužem govoru kazala je nana Fata.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeće prisutne je pozdravio Adi Kalem, predsjedavajući Općinskog vijeća, koji je govorio o početku rata , ulasku u   razrušeno Hadžiće,do  obnove  i izgradnje porušenih objekata.

-Za današnju slobodu mnogi su dali živote i dijelove tijela.Na nama  je obaveza da ih nikada ne zaboravimo,da sa još većim elanom radimo na izgradnji domovine, naglasio je Kalem.

Gpvprio je i Hamdo Ejubović, načelnik  Općine.

Na sječanoj sjednici najzaslužnim građanima Hadžića dodjeljena su priznanja.

  „Zlatni grb sa plaketom općine Hadžići“ dobio  je Nihad Šehić, a  Šestomartovske plakete Sportsko invalidsko društvo „Igman“ Hadžići, Ferid Ramić i Fadila  Mešanović.

 Općinsko priznanje, „Zahvalnica općine Hadžići“ dobili su: Mreža mladih Hadžići, sportsko udruženje „ Futuro“,  „Veterani policije SJB Hadžići“, Vahid Đuderija,Vedad Mujić i  Meho Lihovac.

Posebno počasno priznanje  „Prijatelj Hadžića“ na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Hadžići  uručeno je    Salihu dr.Skopljak.

Proglašeni su najbolje sportisti općine Hadžići i uručena priznanja.

Najuspješniji sportisti općine Hadžići za 2018. godinu su Alija Imamović i Hana Ćatić. Najuspješniji sprtista invalid je Refik Reizbegović. Najuspješniji trener je Damir Beća,  a ekipa FK Radnik Hadžići. Najperspektivniji sportisti općine su Adin Mujkić i Šejla Ćatić. Posebno priznanje u razvoju sporta na području općine Hadžići dobili su Sejad Alispahić i Vladimir ( Dado ) Petković.Umjesto njega ovo priznanje primio je njegov otac Ivica Petković, bivši trener Radnika, koji je ovaj klub uveo u Drugu ligu – Jug.To je bio  najveći uspjeh u istoriji Radnika.Tada je ovaj klub igrao  u ligi zajedno sa Budućnosti iz Titograda, sa Trogirom, Goška iz Dubrovnika,  Bokeljom  i drugim klubovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *