Najbolji sportisti općine Hadžići : Alija Imamović, Hana Ćatić…, Vladimiru Petkoviću i Sejadu Alispahiću posebno priznanje

Published On 8. March 2019. | By saliha | Sport

 

Umjesto selektora Švicarske priznanje primio njegov otac Ivica, koji je kao trener Radnika postigao najveći uspjeh u historiji ovog kluba

 

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Hadžići, u povodu  Dana reintegracije Općine, dodjeljena su priznanja najzaslužnijim sportistima  Hadžića.

Najuspješniji sportisti općine Hadžići za 2018. godinu su Alija Imamović i Hana Ćatić. Za najboljeg  sprtistu invalida  u prošloj godini proglašen je Refik Reizbegović. Najuspješniji trener je Damir Beća,  a od ekipa ovaj epitet pripao je FK Radnik Hadžići. Najperspektivniji sportisti općine su Adin Mujkić i Šejla Ćatić.

 Posebno priznanje u razvoju sporta na području općine Hadžići dobili su Sejad Alispahić, bivši igrač FK Radnik i Željezničara, i Vladimir ( Dado ) Petković, selekor reprezentacije Švicarske.

I Vladimir Petković prve korake napravio je u FK Radnik iz Hadžića, a njegov otac Ivica, koji je umjesto njega primio ovo priznanje, sa ekipom Radnika, osvojio je najveći uspjeh u istoriji kluba, plasiravši se u Drugu ligu- Jug u bivšoj Jugoslaviji.

Tada su igrači Radnika igrali u ligi zajedno sa Budućnosti iz Titograda ( danas Podgovrica ), Bokeljom, Goškom iz Dubrovnika i drugim ekipama.Jedno vrijeme Radnik je u to vrijeme  čak bio pri vrhu tabele ovog ranga takmičenja, što je tada bilo i najveće iznenađenje prvenstva.

–  U pisanoj poruci ,selektor reprezentacije Švicarske  zahvalio se na  ovom priznanje, koje će mu biti, kako je rekao, biti među najdražim, jer dolazi iz sredine gdje je počeo svoj prve nogometne korake.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *