U Hadžićima se školuju frizeri,kuhari… Imaju moderne salone i kabinete, a uskoro u školi dobivaju i restoran

Published On 9. March 2019. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

 

Učesnici  Srednjoškolskog centra u Hadžićima, koji pohađaju frizerku školu,  na takmičenjima osvajaju brojne nagrade.

Praktični dio nastave učnici izučavaju u modernom salonu, koji je u sklopu škole, a za čije je opremanje    izdvojeno više  od  10.000 maraka.Ovdje se nastava izvodi u savremenim kabinetima, koji  ne zaostaje  od onih iz zapadnih zemalja.

I u drugim oblastima, kako nam je rekao Selver Ejubović, direktor Škole  prate se savremeni standardi.

-U saradnji sa ambasadom Švicarske u školi radimo  na otvaranju savremenog  restorana.Biće po uzoru na zapadne zemlje. Tu će raditi naši učenici ugostiteljske struke.Mi ćemo praviti hranu, a u sklopu  restorana radiće se i slastičarna. Praviti će se sve vrste, kolača, torti i drugi slatkiši.Ovdje ćemo imati višestruku korist. Sa profesorima, naši učenici  obučavati će se za vrsne kuhare, konobare i druga zanimanja iz ugostiteljske i prehranbe struke.

Osim toga, on dodaje da  učenici iz Tarčina, Mokrina,Pazarića i drugih okolnih mjesta, koji autobusima dolaze u škola, više neće do početka nastave  vrijeme  provoditi    u Hadžićima po kafićima.

Doći će odmah u školu, gdje  će u našem restoranu moći  ručati, dobiti sok, kolače i sve drugo što poželi. Sve  će to imati  na jednom mjesto, kazao je Ejubović.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *